Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Likt tilbud for alle

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barne- og familieminister Laila Dåvøy vurderer å innføre en ordning med gratis barnehage for fremmedspråklige barn over hele landet. Bakgrunnen er et prøveprosjekt i bydelen Gamle Oslo, der barna kan være noen timer gratis i barnehagene hver dag. 90 prosent av barna der har minoritetsbakgrunn, og erfaringene er meget vellykket. Barna har bedre språkkunnskaper når de begynner på skolen.
  • Vi er ikke i tvil om at det må settes inn nye tiltak for å hjelpe minoritetsbarn inn i det norske samfunnet, men vi vil advare mot en forskjellsbehandling som bare kan sette ondt blod og skape ytterligere konflikter. Det er verdt å merke seg at alle småbarna, uansett bakgrunn, nyter godt av det samme tilbudet i Gamle Oslo. Dersom en tilsvarende ordning blir innført over hele landet, må også den gjelde alle barn, enten det dreier seg om tilbud om gratis timer, eller om maksimalpris i barnehagene, slik de har i Sverige.
Hele Norges coronakart