Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Likte neandertalerne å reise?

Denne tanna kan gi svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Analysene av denne 40000 år gamle tanna, som ble funnet i Gythio i Hellas, viser at neandertalerne var langt mer mobile enn mange forskere tidligere har trodd.

Ved å granske den, har forskerne funnet ut at emaljen inneholder andre mengde av strontium-isotoper enn det som er naturlig forkommer der den ble funnet for fem år siden.

Undersøkelsene viser at den som eide tanna, i hvert fall har tilbrakt deler av livet et annet sted enn der tanna ble funnet.

- Hvor mobile neandertalerne var, er et svært kontroversielt spørsmål, sier paleoantropologiprofessor Katerina Harvati, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mens noen eksperter mener at neandertalerne knapt var mobile, mener andre at de bevegde seg over større områder, spesielt når de jaktet.

- Dette er et svært interessant funn, siden vi ikke vet hvor langt de reiste i løpet av livet, sier kurator Ian Tattersall ved American Museum of Natural History i New York.

Foto: Scanpix/AP/Det greske kulturdepartet
Foto: Scanpix/AP/Det greske kulturdepartet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media