Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Likvidering, mytteri, bakholdsangrep

Motstridende meldinger etter at så mange som 120 kan ha mistet livet i væpnede kamper i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 80 politimenn er drept i kamper med «væpnede gjenger» i byen Jisr al-Shughour nordvest i Syria, ifølge statlig TV. Sikkerhetsstyrkene har aksjonert i byen i tre dager.

Ifølge statlig TV er tallet så høyt som 120. Syriske aktivister opplyser at minst 37 innbyggere i byen drept siden lørdag i en militær offensiv for å knuse opprøret mot president Bashar al-Assad. Men mandag meldte landets statlige fjernsynskanal at sikkerhetsstyrkene støtte sammen med flere hundre væpnede opprørere da de gikk inn i byen for å «besvare en bønn om hjelp fra sivile som blir terrorisert i byen». Væpnede grupper har angrepet en kontrollpost og satt fyr på offentlige bygninger, ifølge meldingene. Minst 80 politimenn skal ha blitt drept, noen anslag går på over 120. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Vil slå tilbake Syrias innenriksminister sier myndighetene kommer til å slå tilbake mot det de kaller væpnede grupper og terrorister. — Staten kommer til å handle bestemt, med kraft og innenfor loven. Den kommer ikke til å være passive når sikkerheten i landet angripes, sier innenriksminister Mohammed Ibrahim al-Shaar. — De væpnede angrepene har vært rettet mot offentlige og private bygninger, og sikkerhetssentre i flere regioner, blant annet i Jisr al-Shughour, hevder han.

Eksplosjon — De væpnede gruppene bruker våpen og granater. Politiet kjemper mot flere hundre væpnede menn. De har klart å frigjøre ett distrikt, hevder syrisk fjernsyn. Statlig fjernsyn melder også at minst 37 personer ble drept i ett enkelt angrep mot en sikkerhetspost. — De væpnede gruppene gjennomfører en virkelig massakre. De har lemlestet lik og kastet andre i Assi-elva. De har brent offentlige bygninger, heter det i TV-meldingen.

Avviser Syriske myndigheter har hindret de fleste utenlandske medier i å rapportere fra landet, og det er nesten umulig å få ut uavhengig informasjon. Syriske aktivister i utlandet avviser opplysningene fra de statlige mediene og sier det har vært et mytteri blant sikkerhetsstyrkene. — Jeg tror de likviderte politimenn som avviste å skyte mot demonstranter. Det var et mytteri blant sikkerhetsstrykene, sier en aktivist til AFP. Andre forteller at sikkerhetsstyrkene bruker stridsvogner og granater mot sivile.

Motstridende meldinger Innbyggere sier volden begynte i helgen da snikskyttere på taket av postkontoret skjøt mot begravelsen til seks demonstranter som ble drept fredag. Rasende demonstranter satte så fyr på postkontoret, ifølge øyenvitner. Offisielle medier meldte på sin side at «væpnede terrorgrupper» angrep postkontoret. Siden 15. mars har Syria vært preget av sammenstøt mellom demonstranter og politi, og protestaksjonene har spredt seg til stadig flere byer.

Demonstrantene krever demokratiske reformer, større friheter og regimets avgang.

(NTB)