- Likvidert av kameratene

24-åringen utpekte hovedmannen. Nå er han også selv tiltalt for overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN(Dagbladet): Statsadvokat Kjetil Omholt i Vestfold har tatt ut den alvorlige tiltalen mot de to sandefjordsmennene på 19 og 24 år.

Det groteske drapet skjedde i et grustak i Kodal i Vestfold den 16. august i fjor. 27 år gamle Kjell Anders Hoverud ble likvidert med et skudd i hodet. Liket ble påtent, skjult og gravd ned på nytt to uker seinere.

Flere pågrepet

Fem personer ble pågrepet i saken, men det er bare tatt ut tiltale mot to. Påtalemyndigheten mener at 19-åringen er hovedmannen og avfyrte det dødelige skuddet.

Han satt varetektsfengslet, siktet for et brutalt knivoverfall, da drapssaken ble rullet opp. På grunn av hans kriminelle fortid og fare for gjentagelse, risikerer han å bli dømt til forvaring.

Mystisk

Både den drepte og de tiltalte er kjent i narko-miljøet i Sandefjord. Etter at Hoverud forsvant begynte ryktene å gå om at han var drept. Politiet fikk flere tips i saken tidlig i fjor høst, men først flere uker etter drapet var opplysningene så handfaste at åstedet og liket ble funnet.

Etter arrestasjonen forklarte 24-åringen at han hadde vært med på bilturen som endte i drap, og at han hadde vært vitne til likvideringen. Nå er han selv også tiltalt for medvirkning til overlagt drap.

GRAVD NED: I dette grustaket ble Hoverud gravd ned - og først funnet to måneder etter drapet. Foto Torbjørn Berg
GRAVD NED: I dette grustaket ble Hoverud gravd ned - og først funnet to måneder etter drapet. Foto Torbjørn Berg Vis mer

Motivet for ugjerningen skal være narkogjeld, men er ikke blitt avklart i politiavhørene.

Den unge kjæresten til hovedtiltalte skal ha hentet gjerningsmennene etter at de satte fyr på avdødes bil i Stokke i Vestfold etter udåden. Saken mot henne og flere andre er henlagt.

Den groteske drapssaken rulles opp i Tønsberg tingrett i juni.

SKUTT: Kjell Anders Hoverud (27) ble skutt og drept. To av hans kamerater er nå tiltalt for overlagt drap.