Likvidert?

Politiet tror drapet på Gerardo Cave kan ha blitt bestilt av «Rocknes»-offeret Marifes slektninger. I så fall er forsikringspengene mulig motiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Natt til søndag var Gerardo Cave (34) og nevøen Joseph (34) på vei fra Manila til byen Daet, der foreldrene og datteren bor. Rett utenfor Manila ble de stanset av fire menn i en hvit varebil. Tre av mennene spratt ut av bilen, og begynte å skyte.

Gerardo ble truffet av ti skudd, i hode, hals, bryst, og kne. Nevøen ble truffet fire ganger.

Minnestund i Bergen

Gerardo var nylig returnert til Filippinene etter å ha deltatt i et minnesamvær sammen med andre pårørende etter «Rocknes»-forliset - der kona Marife (31) var blant de omkomne.

Ifølge Bergens Tidende tyder ingenting på at mennene ble drept i et impulsivt ran. Drapsmennene hadde ifølge filippinsk politi verken tatt to nye mobiltelefoner, lommebøker eller smykker fra ofrene.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men tror altså slektninger av Marife kan ha bestilt drapet for å få hånd om forsikringspengene.

Ifølge politietterforsker Rosenio Suaverdez var det to vitner til drapene. De har forklart at det var for mørkt til å se ansiktene klart, men at gjerningsmennene ventet på sine ofre i en hvit van, skriver Aftenposten.

Marife Cave var ansatt i Jebsen-rederiet i mange år, blant annet var hun stasjonert ved hovedkontoret i Bergen. Hun var eneste kvinne som omkom i «Rocknes»-forliset 19 januar. De tre barna Marc, Marjon og Mariel har altså mistet mamma og pappa i løpet av en måned.

Avventer etterforskningen

- Vi foretar oss ikke noe utover det jeg antar vårt Manila-kontor gjør. Jeg vil anta de har kontakt med politi og myndigheter. Utover det må vi avvente politiets etterforskning, sier informasjonsrådgiver i Jebsen Management, Per Inge Hjertaker til Dagbladet.no.

Hjertaker sier rederiet er mest opptatt av å ivareta barnas interesser.

- Det vil bli utpekt formyndere etter filippinsk lov, og det vil vi følge opp, sier Hjerteaker.

MISTET MOR OG FAR: Gerry Cave ble sittende alene igjen med de tre barna. Fredag ble han drept.