- Lilian reddet oss

ST. DENIS (Dagbladet): Frankrike-Kroatia 2-1. 26 og et halvt år inn i livet, og 38 landskamper inn i en lysende fotballkarriere, bæres Lilian Thuram ut av Stade de France på gullstol. På tribunen står Jaques Chirac og Michel Platini med høye hender og våte øyne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frankrike er i sin første VM-finale, en høyreback har scoret to og alle spøkelser er døde. Og begravet. I St. Denis.

Platinis menn - eller Platini-generasjonen som man kaller dem i her i Vinland - var inntil i går kveld klokka 22.52 både norsk og fransk sommertid den franske fotballhistoriens fotballag. Og; Skulle slaktersønnens menn, trener Aimé Jacquets VM-lag à la 1998 spille seg ut av denne fanatiske skyggen, så måtte de slå Kroatia. For trikolorens folk forlangte en VM-finale i går kveld - de ville ikke finne seg i enda en semifinale-sorg.

Og så fikk de det. Gleden. Av Lilian Thuram. - Det er en stor dag for Thuram, sier Jacquet. - Jeg unner ham denne æren. Men likevel er dette lagets og Frankrikes seier. Etter alt vi har gjort fortjener vi å møte Brasil i finalen.

Men før gleden fikk folket sjokk og hjertet i halsen. Også det servert av Thuram. For andreomgangen var ikke mer enn et snaut minutt gammel da han la seg håpløst dypt og opphevet den franske offsidelinja. Og påførte sine landsmenn spontan landesorg.

Back-rekord

Lilian Thuram ga nemlig Davor Suker lov til å gjøre det han kan best - å lage mål av gode pasninger. Og da Asanovic fant Suker på drøye 20 meter og midt i banen, så gjorde han akkurat det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer