Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lilja (1,5) falt i bassenget - nå hylles storebror Melwin (8) for sin helteinnsats

- Hadde ikke Melwin kommet, ville hun ikke vært her i dag.

UNG HELT: Melwin Johansson får skryt av både familien og redningstjenesten etter han reddet livet til lillesøsteren Lilja. FOTO: Räddningstjänsten Väst
UNG HELT: Melwin Johansson får skryt av både familien og redningstjenesten etter han reddet livet til lillesøsteren Lilja. FOTO: Räddningstjänsten Väst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livet var svært nære på å ta en fatal vending for en familie fra Falkenberg i Sverige 3. september. Mamma Linda Gunnarsson, pappa Joakim Kvarnström og barna var på vei til besteforeldrene da alt holdt på å gå galt.

På vei ut til bilen innså de at både bilnøklene og yngstedatteren Lilja var borte. Like etter hørte de rop fra hagen, skriver SVT Nyheter Halland.

- Jeg så henne ligge i vannet og det kom litt bobler ut av munnen hennes. Først tenkte jeg å rope på hjelp, men så tenkte jeg at nei, det rekker jeg ikke, forteller Melwin Johansson til kanalen.

Ettåringen hadde funnet veien til sklia i hagen som ved en feil hadde havnet ved siden av familiens basseng. Lilja lå med hodet først under vann da hennes åtte år gamle storebror kom henne til unnsetning.

- Vi ble veldig redde da vi så Lilja i bassenget. Tenk om det ikke hadde gått bra. Hadde hun ligget der to minutter til, kunne det gått alvorlig galt, sier moren til Dagbladet.

Rask redningsmann

Familien fikk Lilja opp fra det 70 centimeter dype vannet og ringte ambulansen. Melwin fant søsteren raskt og Gunnarsson anslår at datteren ikke lå under vann lenger enn mellom et halvt og ett minutt.

- Hadde ikke Melwin kommet, ville ikke Lilja vært her i dag. Han er hennes helt, sier moren.

Melwin visste at lillesøsteren ikke kunne være i bassenget alene, men moren forteller at de aldri har snakket med ham om hvordan man redder noen fra å drukne.

- Han handlet på ren instinkt. Vi er veldig stolte av ham.

Lilja var ved bevissthet, men rørte seg ikke da hun ble tatt opp av bassenget. Moren forteller ettåringen vanligvis er ei pratsom og livlig jente. Hun ble tatt med til sykehuset, hvor de slo fast at hun kom uskadd fra hendelsen.

- Alt er bra med Lilja i dag, men hun har nok fått mer respekt for vann og er ikke så glad i å dusje lenger.

Fikk hedersmedalje

Den unge guttens heltedåd har slettes ikke gått upåaktet hen. Da redningstjenesten var på skolen for å snakke om brann, sa en elev at de hadde en helt i klassen og fortalte hva Melwin hadde gjort.

Onsdag forrige uke ble åtteåringen hyllet av Räddningstjänsten Väst og Svenska livräddningssällskapet.

- Vi syns hans historie er verdt å premiere. Det er veldig handlingskraftig av en åtte år gammel gutt å gjøre noe slik. Melwin, det du gjorde var kjempebra, sier Klaus Heinsvig, fungerende redningssjef ved Räddningstjänsten Väst til P4 Halland.

Åtteåringen fikk plakett og diplom for den tapre innsatsen.

- I begynnelsen syns ikke Melwin at han hadde gjort noe spesielt, men han begynner å forstå det nå, sier Gunnarsson.

STAS: Melwin Johansson syns det var stor stas å få besøke brannstasjonen. FOTO: Räddningstjänsten Väst
STAS: Melwin Johansson syns det var stor stas å få besøke brannstasjonen. FOTO: Räddningstjänsten Väst Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!