Lill-Stine gikk rett i døden

TROMSØ (Dagbladet): 11 år gamle Lill-Stine Svendsen skled i døden da hun gikk langs den glatte og isete brinken. Den jevngamle venninnen skled nesten samtidig, men overlevde uten bruddskader. I går kveld var Lill-Stines klassekamerater samlet i sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to 11-åringene var gamle klassevenninner ved Kroken skole. For tre år siden flyttet Lill-Stine til en annen bydel. Hun var nå elev i 6. klasse ved Tromsdalen skole. De to jentene hadde beholdt vennskapet.

I går kveld åpnet Tromsdalen skole dørene for Lill-Stine Svendsens klassekamerater.

- Vi klarte på kort tid å samle klassen, med unntak av to elever på påskeferie. Alle stilte med foreldrene sine, sier rektor Jarle Martenson.

Lill-Stines foreldre ønsket at klassen skulle få vite hvem som var død, før det kom ut i mediene.

- Vi hadde en tung, men veldig god stund. Representanter fra sykehus, redningstjeneste og politi var til stede. Elever og foreldre stilte spørsmål og fikk svar, sier Martenson.

Vitner så jentene gå

I går snakket politiet med den overlevende 11-åringen ved Regionsykehuset i Tromsø (RiTø). I tillegg ble to vitner avhørt. De satt i en snøfonn ved nordveggen av Fjellstua. Vitnene så jentene gå langs brinken og skli utfor.

Kriminalavdelingssjef Einar Pedersen ved Tromsø-politiet har nå en forståelse av hvordan tragedien skjedde klokka 14.10 søndag.

- De to jentene kom gående fra området der kabelheisen stanser. De gikk på langs av fjellsiden, med helling litt nedover. Bak jentene gikk en ti år gammel gutt i følge med dem. Gutten bar på et par miniski, sier Pedersen.

Lill-Stine Svendsen, venninnen og gutten hadde vært og aket ved Fløyvannet lenger inn på fjellet, men hadde lagt fra seg akebrettene.

- De gikk bortover med gutten etter, og rotet seg for langt ned. Den ene jenta begynte å skli. Hun skled en meter eller to nedover. Da mistet også den andre jenta fotfestet.

Pedersen sier at jentene verken lekte eller var i fysisk kontakt før ulykken skjedde.

Forslått, ingen brudd

De to venninnene skled fire-fem meter nedover den skarekledde skråningen, før de falt 15 meter rett ned. Deretter tumlet de 70- 100 meter nedover i til dels bratt terreng.

- Jenta som overlevde sier at hun besvimte i fallet. Da hun kom til seg selv, lå hun ved siden av Lill-Stine. Jenta prøvde å få kontakt med henne, men Lill-Stine var livløs, opplyser kriminalavdelingssjefen.

Den overlevende jenta lå i går til observasjon ved RiTø. Hun er forslått, men har ikke pådratt seg brudd eller andre skader.