«Lille bølla» er snill som et lam

Prinsesse Ingrid Alexandra, kalt «Lille bølla» av mamma Mette-Marit, sov seg gjennom sitt første møte med pressen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stolte foreldre fortalte at prinsessen har vært veldig snill, på tross av litt vondt i magen.

Hele familien på fire tok imot utvalgt presse på Skaugum i går. Iført hvit sparkedrakt, og mett og god, hadde ikke den lille prinsessen noe imot verken sterke TV-lamper eller blitzlys.

Mageknipplagene var det heller ingen tegn til, og prinsessen viste seg som et lite sjarmtroll fra første stund. Klengenavnet mamma brukte, «Lille bølla», levde hun ikke opp til.

Snill og rolig

- Hun har vært veldig snill og rolig. Det har vært ei fredelig tid etter fødselen. Vi har vært heldige, og alt har gått fint, sa kronprinsesse Mette-Marit, med lille Ingrid Alexandra liggende i fanget.

Kronprins Haakon fortalte at prinsesse Ingrid Alexandra skal bruke begge navnene sine, i hvert fall formelt, inntil hun blir så stor at hun kan velge selv.

- Men jeg kaller henne for Ingrid, skjøt kronprinsessen inn, og fikk fram latteren hos det tydelig svært stolte kronprinsparet.

Følte press

Kronprinsessen innrømmet at hun følte litt press før og under fødselen, siden hun skulle føde en kronarving.

- Men fødselen gikk fint. Det har vært koselig med all oppmerksomheten vi har fått, og at så mange tenker på oss. Vi har fått mange gaver, hilsener og blomster.

I intervjuet med NRK oppfordret kronprinsen pressen til å være ekstra varsom med prinsessen så lenge hun er barn. Han understreket pressens store ansvar.

Kronprinsparet ønsket ikke å kommentere direkte et spørsmål om hvordan paret opplever å se falske bilder av seg selv og Ingrid Alexandra i tysk ukepresse.

- Men det er viktig at det som blir skrevet, er sant, og at det ikke vises situasjoner som ikke har forekommet, svarte kronprinsen.

Stolt Marius

Marius har nå blitt storebror. Og den nye rollen greier han bra.

- Jeg er stolt av Marius. Han har taklet omstillingen veldig fint, sa kronprinsesse Mette-Marit.

- Marius er stolt av Ingrid Alexandra også, og han viser omsorg, tilføyde kronprins Haakon.

Kronprinsen fortalte at omsorg, trygghet og kjærlighet vil stå sentralt i oppdragelsen.

Barnestellet deler kronprinsparet på. Mette-Marit fortalte at kronprinsen skifter bleier, og at han trygt kan kalles bleieskiftarbeider.

- Jeg fomlet litt i starten, men begynner å få teken, sa kronprins Haakon.