Lille Cyclone ble født under syklonen

Kom til verden mens landet kjempet mot naturkreftene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i Bangladesh? Tips oss på telefon 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet.no): I går kveld traff en syklon kysten av Bangladesh i 240 kilometer i timen. Så mange som 242 mennesker har mistet livet, melder nyhetsbyrået AP.

Syklonen tvang rundt 650 000 mennesker til å evakuere, og dødstallene kan komme til å stige, advarer myndighetene ifølge BBC.

Under disse forholdene så lille Cyclone verden for første gang. Hun ble født midt under syklonen og har fått navnet etter det dødelige naturfenomenet.

Her er hun sammen med bestemoren utenfor deres ødelagte hjem i byen Barishal 120 kilometer sør for hovedstaden Dhaka.

Fem meter høy bølge Syklonen utløste også en 5 meter høy bølge som rammet tre byer med til sammen 700.000 innbyggere nær kysten av Bangladesh, ifølge offisielle talsmenn.

Bølgen oversvømmet byene Patuakhali, Barguna og Jhalakathi natt til i dag og har ødelagt alle kommunikasjoner, skriver NTB. Representanter for myndighetene i Dhaka hadde i morges ingen opplysninger om døde eller skadde etter kjemptebølgen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer