26 TÆR: Daniel lever et fullverdig katteliv med 26 tær. Vanligvis har katter 18 tær. Foto: Carrie Antlfinger/AP/Scanpix
26 TÆR: Daniel lever et fullverdig katteliv med 26 tær. Vanligvis har katter 18 tær. Foto: Carrie Antlfinger/AP/ScanpixVis mer

Lille Daniels 26 tær har gjort ham til superstjerne

Tjener 145 000 kroner i måneden for matmor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober var katta Daniel uønsket og levde et miserabelt liv i et bur. Nå, et par måneder seinere, er han i ferd med å nå superstjernestatus i kattemiljøet.

Ikke bare har Daniel 26 tær, kun to tær færre enn verdensrekorden, men han har også klart å samle inn 50 000 dollar til Milwaukee Animal Rescue Center, som reddet ham fra nøden. Det tilsvarer 290 000 kroner i løpet av to måneder, en «månedslønn» på 145 000 kroner.

Vanligvis har katter 18 tær, men på grunn av en genetisk mutasjon som kalles polydactylism, har han to ekstra tær på hver pote.

- Jeg har alltid trodd at alt som skjer har en årsak og med Daniel er det definitivt tilfellet, sier Amy Rowell, eier av dyresenteret, til nyhetsbyrået AP.

Amy var den som fant Daniel i oktober og tok ham inn på senteret. Hun skulle egentlig hente en annen katt på adressen, men endte opp med å ta med seg Daniel også.

Foto: Carrie Antlfinger/AP/Scanpix
Foto: Carrie Antlfinger/AP/Scanpix Vis mer

- Daniel rakte fram en pote og sa veldig tydelig «Jeg trenger å bli reddet, jeg vil være din venn, vær så snill og gi meg oppmerksomhet». Det er et signal som er veldig innlysende og som vi ikke kan ignorere, sier Amy.

Kort tid etter at Daniel ble fast beboer på dyresenteret, kom Amy på ideen om å bruke ham til å samle inn penger til en utbygging. Hun satte i gang en dollarrulling, der hun oppfordret alle til å gi 26 dollar til senteret, en dollar for hver av Daniels tær.

Så langt har 50 000 dollar kommet inn bare på 26 dollar-donasjonene og senteret nærmer seg målet om å nå målet til innsamlingen før jul.

Daniels 26 tær påvirker ikke hans mulighet til å nyte kattelivet.

- Han løper rundt, leker og klatrer. Det plager ham ikke i det hele tatt, sier Amy Rowell.