FLYKTNINGKRISA:

Lille Elia hadde vært død om han hadde blitt født timer tidligere

Første fødsel på «Siem Pilot». 

FØDT PÅ SIEM PILOT: Lille Elia kom til verden i en liten legecontainer om bord på den norske båten «Siem Pilot» i helga. Nå er den for-tidlig-fødte gutten og mammaen på et sykehus på Sicilia, Italia. Foto: Kripos
FØDT PÅ SIEM PILOT: Lille Elia kom til verden i en liten legecontainer om bord på den norske båten «Siem Pilot» i helga. Nå er den for-tidlig-fødte gutten og mammaen på et sykehus på Sicilia, Italia. Foto: Kripos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga hadde mannskapet på den norske båten «Siem Pilot» hektiske døgn, da de reddet over 1000 mennesker utenfor Libyas kyst. Midt på natta kom overfylte gummibåter mot dem fra alle kanter.

Bare timer etter den 24-timers redningsaksjonen ble en liten gutt født inne i den lille legecontaineren på den norske båten. Fødselen gikk bra, og nå ligger lille Elia og mammaen trygt på en nyfødt-avdeling på et sykehus på Sicilia.

- Babyen er i god form og mor er fornøyd. Gutten har fått navnet Elia og er 1460 gram og ble født i 31. uke, forteller styrkesjef Pål Erik Teigen.

Risikofødsel

Teigen og legepersonalet på båten var i går og besøkte mor og lille Elia på sykehuset i Arigento på Sicilia, for å påse at alt var gjort riktig før og under fødselen. Mor og barn ligger på avdelingen for for-tidlig-fødte.

- Det er klart at det var en risikofødsel. Ikke alle som er født så tidlig er så friske som han. Men alt gikk bra. Fødselen var helt ukomplisert og barnet kom raskt, forteller lege Hans Christian Vik.

Mora er på flukt fra hjemlandet Elfenbenskysten.

- Det var dessverre en språkbarriere mellom oss, men hun skjønte hvem vi var og det virket det som at de har det veldig bra, sier lege Vik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer