- HØRER DU MEG?: Alison Potts tre måneder gamle datter Ellianna får høre moras stemme for aller første gang. Ellianna, i likhet med mora og hennes to andre barn, lider av en sjelden genetisk sykdom kalt Waardenburg syndrom. Video: Caters TV Vis mer

Waardenburg syndrom:

Lille Elliannas rørende reaksjon da hun hører moras stemme for første gang

Alison Potts ble født med en genetisk feil, og har tre barn med samme sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mor fra Pennsylvania i USA, Alison Potts, ble født med en sjelden genetisk sykdom kalt Waardenburg syndrom. De som lider av sykdommen er ofte delvis eller helt døve, skriver Inside Edition, som har intervjuet familien.

Et lite høreapparat gjør det likevel mulig å få noe av hørselen tilbake, men spedbarn må vente en viss periode før de kan bruke et slikt apparat.

Elliannas søster filmet den rørende seansen da yngstejenta Ellianna på tre måneder fikk på seg et høreapparat.

Resultatet ble en videosnutt av Elliannas overveldende reaksjon da hun hører morens stemme for aller første gang.

  • Du kan se videoen øverst i saken.

Rørende

Videoen av Elliannas ansiktsuttrykk i øyeblikket hun hører sin mors stemme har blitt delt av tusener i sosiale medier.

«Dette fikk meg til å gråte», «Smilet hennes fyller hjertet mitt med pur glede», «Så utrolig søtt», er eksempler på kommentarer til videoen.

- Det var definitivt en av de mest fantastiske følelsene jeg har hatt i mitt liv, sa Potts til InsideEdition.

Elliannas gråt og forvirring blir etter en kort stund byttet ut med smil og begeistring. Det er først en stund etter at Alison har begynt å prate med datteren sin at det virker som at den lille jenta forstår hva hun faktisk hører.

- Selv om dette er tredje gangen jeg går gjennom denne prosessen, så gir det meg fortsatt en fantastisk følelse av glede, det å vite at babyen min faktisk kan høre, sier mora til kanalen.

- UBESKRIVELIG: Emils mor, Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj, kaller øyeblikket da sønnen så dem i øynene for første gang som «ubeskrivelig». Videoen er sett over 400 000 ganger, og har rørt mange til tårer. Video: Christine Amalie-Johanne Friis Rosenhøj Vis mer

- Knust

Potts fant først ut at hun selv var diagnostisert med Waardenburg syndrom i 2006. Dette skjedde da hennes fjerde sønn, Ryan, var 18 måneder gammel.

- Han snakket ikke, og vi ble rådet av legen til å ta en hørselstest på ham. Legen forklarte at det virket som om han hadde Waardenburg syndrom.

Kjennetegn på syndromet er nedsatt hørsel eller døv tilstand, men også pigmentflekker og hvithet i panneområdet.

Da legene undersøkte sønnen for den genetiske sykdommen, oppdaget de at moren hadde en mild form for syndromet.

- Etter jeg fant ut at jeg hadde videreført sykdommen til barna mine ble jeg knust, men jeg visste likevel at det var noe jeg måtte takle. Noen dager er tyngre enn andre, og hver dag innebærer taleundervisning, forteller mora til kanalen.

DØV: Da Mandy Harvey var atten år gammel mistet hun hørselen på grunn av en bindevevssykdom. Under en audition på talentkonkurransen «America's Got Talent» gjorde hun det tydelig at mangelen på hørsel ikke var til hindring for sangstemmen. Video: CNN Vis mer