Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lille lørdags korrupte elevrådsformann

- Jeg er ikke kjøpt opp av storkapitalen, sier eks-SVeren. Paul Chaffey svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han var i alle kanaler etter at han i tidsskriftet Samtiden og i Dagbladet skrev om sin politiske reise fra SV mot høyre.

En reise som begrunnes med at SV etter hans oppfatning konsekvent er imot endring, samtidig med at viljen til å bruke penger er langt større enn reformviljen. Og hvordan ser egentlig et sosialistisk samfunn ut? er et av spørsmålene Chaffey føler han ikke har fått svar på.

I går kveld stilte han til debatt mot de han har vinket politisk farvel til.

- Dette handler ikke om at jeg er kjøpt opp av storkapitalen, slik enkelte av de vel 200 debattinnleggene på Dagbladet.no så ut til å mene, var Chaffeys åpningsreplikk da han inntok talerstolen etter ordstyrer Åsne Seierstad.

-Så mange lollipops han vil ha

Den tidligere lederen for Sosialistisk Ungdom og eks-stortingsrepresentanten for SV, nå administrerende direktør i Abelia, ville helst at debatten som fant sted i Aschehougs lokaler ikke skulle dreie seg for mye om han.

Hans motdebattant, SV-nestleder Audun Lysbakken, ville det noe annerledes.

- Hvorfor skal vi miste nattesøvnen av at direktøren for Abelia ikke stemmer SV? var spørsmålet Lysbakken kastet ut til en forsamling tettpakket av journalister, forfattere og samfunnsdebattanter.

Foto: GUNNAR THORENFELDT
Foto: GUNNAR THORENFELDT Vis mer

Da hadde Lysbakken allerede harselert over sin tidligere partikollegas politiske reise, og trukket parallellen til Chaffeys gjesteopptreden i NRKs underholdningsserie Lille Lørdag for over ti år siden.

- Chaffey hadde rollen som den myndige elevrådsformannen som sikret elevene rett til å spille musikk i friminuttene. For de som ikke husker så godt tilbake til 1995, ble det etter hvert avslørt at elevrådsformannen egentlig hadde trådt ut av elevrådet, og i stedet blitt kompis med overlæreren. Dermed hadde Chaffey ordnet det slik at han fikk så mange lollipops han ville, sa Lysbakken og nevnte i samme åndedrag Chaffeys direktørstilling innenfor NHO-systemet.

Mer og mindre

- Jeg vil ha en ideologisk debatt om SV, ikke om meg, gjorde Chaffey det klart og etterlyste en klargjøring av hva som skal være SVs lovede alternativ til kapitalismen.

Lysbakken mente det var «for mye å forlangt at han skulle beskrive hvordan noe ser ut om 20 år». Men han var helt klar på at noe ville han ha mer av og noe ville han ha mindre av.

- Vi vil ha mer demokrati, mer offentlig eiendom og flere bedrifter som styres av de som jobber der, sa Lysbakken.

SV-avhopperen Chaffey så ikke ut til å være helt fornøyd med svarene han fikk. Kanskje Chaffey følte svaret var i tråd med det han i artikkelen karakteriserer som venstresidens «godhetshegemoni»?

Les Chaffeys innlegg i Dagbladet her og bli med i debatten. Du kan stille spørsmål direkte til Paul Chaffey på nettmøtet som starter klokken elleve.

image: Lille lørdags korrupte elevrådsformann
Hele Norges coronakart