Lille Makedonia har halvparten av Norges befolkning, men får likevel Putin til å skjelve

Kan true Putins trumfkort.

NERVØS: Makedonia er rystet av protester mot den sittende regjeringen, og mot-protester fra regjeringens støttespillere. Det gjør Vladimir Putin nervøs, fordi han er avhengig av den sittende regjeringen for å få gjennomført sine viktige gassplaner. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/NTB Scanpix
NERVØS: Makedonia er rystet av protester mot den sittende regjeringen, og mot-protester fra regjeringens støttespillere. Det gjør Vladimir Putin nervøs, fordi han er avhengig av den sittende regjeringen for å få gjennomført sine viktige gassplaner. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vladimir Putin er under hardt press fra både Vest-Europa og USA, som har pålagt en rekke sanksjoner mot Russland.

Putin kritiseres sterkt internasjonalt både for hans økonomiske styring innenlands og for hans aggressive utenrikspolitikk, blant annet krigføring i Ukraina.

Alt dette ser ut til å prelle av på Putin, men har «lille» Makedonia - med litt over to millioner innbyggere - ut til å ha gjort presidenten og hans menn nervøse, skriver både Business Insider og Bloomberg.

I løpet av mai er Makedonia blitt rystet av protester mot den sittende regjeringen, og mot-protester fra regjeringens støttespillere.

Bakgrunnen for protestene var en lekkasje av lydopptak som angivelig avslørte at regjeringen planla valgjuks og forsøkte å dekke over et drap.

Nøkkelposisjon De makedonske urolighetene kommer på et svært dårlig tidspunkt for Putin, som har gjort landet til en sentral del av sin strategi for å trenge seg inn på det sentraleuropeiske markedet.

Makedonia er nemlig ett av fire land Russland er avhengig av for å bygge en gassledning til Europa, og på den måten hente inn sårt tiltrengte inntekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.