Lille Mary må dø

Britisk ankerett har godtatt at lille Mary må dø slik at søsteren Jodie kan leve videre. Foreldrene til de siamesiske tvillingene vurderer å anke avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siamesiske tvillingene kommer ifølge legene til å dø hvis man ikke prøver å skille dem. Det grusomme dilemmaet for retten og legene er at den svakere tvillingen Mary er totalt avhengig av blodomløpet til søsteren Jodie. Mary vil dø hvis operasjonen gjennomføres, skriver CNN.

Rettsavgjørelsen er imot foreldrenes ønske, som ble flydd fra middelhavet til England for fødselen. De er katolikker og har tidligere sagt at Gud, ikke leger, skal avgjøre om tvillingene vil leve eller dø.

Jentene ble født 8. august i Manchester, og britisk rett fastslo at jentene skulle skilles mot foreldrenes ønske. Foreldrene anket men tapte altså i ankeretten. De må nå avgjøre om de vil anke dommen videre.

For retten har denne saken vært fryktelig. De stod over spørsmålet: Skal vi redde Jodie ved å drepe Mary?

- Dette har vært ufattelig vanskelig. Følesene går til familien, sier dommer Ward til CNN.

Diskusjonen for dommerne har vært om tvillingene skal betraktes som individuelle mennesker, eller om Jodie, som har lunger og hjerte, har mer rett til å leve.

- Si ja og du myrder Mary, si nei og du myrder Jodie, sier dommer Ward.

I en uttalelse fra foreldrene heter det at de kom til England for at de to jentene skulle få den beste behandling og liv.

- Men nå har ting gått veldig galt, og vi befinner oss i vanskelig situasjon. Vi tror på at naturen må gå sin gang. Hvis Gud vil at begge jentene skal dø, da får det bli sånn, ifølge foreldrene.

Vatikanet som er imot at barna skilles mot foreldrenes ønske, har tilbydt et fristed for dem og de to jentene på et av sine medisinske sentre i Italia.

TVILLINGER: Denne tegningen er basert på et bilde av de siamesiske tvillingene. I dag bestemte en britisk ankedomstol at Mary må dø.