Lille Sameeda truffet av amerikansk rakett

Amerikanske rakettangrep kan virke mot sin hensikt, frykter forsker.

USKYLDIG OFFER: Lille Sameeda har besøk fra familien der hun ligger på sykehus i Miran Shah. Angrepet kan vise seg skjebnesvangert for USA og Pakistan. Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan/Scanpix
USKYLDIG OFFER: Lille Sameeda har besøk fra familien der hun ligger på sykehus i Miran Shah. Angrepet kan vise seg skjebnesvangert for USA og Pakistan. Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Etter en voldsom Taliban-offensiv den senere tid, har nå den pakistanske hæren satt inn tungt skyts for å komme opprørerne til livs. I ryggen har de amerikansk støtte - både økonomisk i milliardklassen, og militær i form av ubemannede droner.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har nå flere ekstremistgrupper slått seg sammen i en uvant allianse for å styrte Pakistans regjering.

Mot sin hensiktDet var en amerikansk rakett som tok livet av Taliban-grunnlegger Baitullah Mehsud i august. Men ifølge etterretningskilder kan den amerikanske støtten slå tilbake på den pakistanske regjeringens fortvilte kamp om å skaffe seg kontroll over sitt eget land.

- Rakettangrepene kan virke mot sin hensikt. De gjør vanlige pakistanere redde, og skaper inntrykk av en krigstilstand de ikke er forberedt på, frykter Stratfor-analytiker Kamran Bokhari overfor AP.

Vanlige folk i de herjede områdene, fortrinnsvis i Nord- og Sør-Waziristan, føler seg konstant uttrygge når de vet at ubemannede droner når som helst kan fyre løs mot mål i nærmiljøet, skriver nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer