Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lille Sameeda truffet av amerikansk rakett

Amerikanske rakettangrep kan virke mot sin hensikt, frykter forsker.

USKYLDIG OFFER: Lille Sameeda har besøk fra familien der hun ligger på sykehus i Miran Shah. Angrepet kan vise seg skjebnesvangert for USA og Pakistan. Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan/Scanpix
USKYLDIG OFFER: Lille Sameeda har besøk fra familien der hun ligger på sykehus i Miran Shah. Angrepet kan vise seg skjebnesvangert for USA og Pakistan. Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter en voldsom Taliban-offensiv den senere tid, har nå den pakistanske hæren satt inn tungt skyts for å komme opprørerne til livs. I ryggen har de amerikansk støtte - både økonomisk i milliardklassen, og militær i form av ubemannede droner.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har nå flere ekstremistgrupper slått seg sammen i en uvant allianse for å styrte Pakistans regjering.

Mot sin hensikt
Det var en amerikansk rakett som tok livet av Taliban-grunnlegger Baitullah Mehsud i august. Men ifølge etterretningskilder kan den amerikanske støtten slå tilbake på den pakistanske regjeringens fortvilte kamp om å skaffe seg kontroll over sitt eget land.

- Rakettangrepene kan virke mot sin hensikt. De gjør vanlige pakistanere redde, og skaper inntrykk av en krigstilstand de ikke er forberedt på, frykter Stratfor-analytiker Kamran Bokhari overfor AP.

Vanlige folk i de herjede områdene, fortrinnsvis i Nord- og Sør-Waziristan, føler seg konstant uttrygge når de vet at ubemannede droner når som helst kan fyre løs mot mål i nærmiljøet, skriver nyhetsbyrået.

Og dette vender militsgruppene til sin fordel.

Spesielt er det amerikanernes siste anslag som kan virke mot sin hensikt. Det rammet områder kontrollert av militslederen Hafiz Gul Bahadur.

Traff småjenter
Bahadur leder terrorgruppa Tehrik-i-Taliban i Nord-Waziristan, men skal ha gått med på å ikke legge seg opp i pakistanske myndigheters offensiv mot Mehsud-familiens tropper. Bahadur er i større grad fokusert på å kjempe mot USA og NATO i Afghanistan, og har derfor en bedre tone med den pakistanske regjeringshæren.

Han er nå blitt rammet av et angrep som kan mobilisere  til en ytterligere destabilisering av den svært ustabile tilstanden i Pakistan.

AP-fotograf Hasbunallah Khan har tatt bilde av det som skal være to små jenter som ble skadd i angrepet.

De to ligger nå på sykehus i Miran Shah.

Over 160 mennesker er hittil drept i konflikten.

- TTP, Al-Qaida, Jaish-e-Muhammad og Lashkar-e-Jhangvi opererer nå sammen. Målet er å destabilisere den pakistanske stat, har innenriksminister Rehman Malik uttalt til New York Times.

SISTE: Bevæpnede menn har ifølge CNN angrepet soldater i Islamabad. Minst to skal være drept, melder kanalen i 0530-tida.

RAMMET: Her ligger den andre lille jenta som skal være blitt skadd i droneangrepet, på sykehus i Miran Shah. Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan/Scanpix
RAMMET: Her ligger den andre lille jenta som skal være blitt skadd i droneangrepet, på sykehus i Miran Shah. Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling