BARNEHAGEPLASS:  Kine Fjellum med sin nyfødte datter Stella. Foto: Privat
BARNEHAGEPLASS: Kine Fjellum med sin nyfødte datter Stella. Foto: PrivatVis mer

Lille Stella rakk grensen for barnehageplass med et nødskrik

- Vi greide det, sier moren Kine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi greide det! Nå får vi barnehageplass, sier Kine Fjellum, sliten og fornøyd.

I går klokka 10.38 ble lille Stella født, og nådde med dette grensen for barnehageplass med et nødskrik.

På tide å komme ut Lørdag forrige uke skrev Dagbladet om Fjellum, som hadde termin i dag første september og som hadde mistet retten til barnehageplass hvis hun ikke fødte før tiden.

Men slik gikk det altså ikke.

- Hun bestemte seg vel for at nå var det på tide og komme ut, og det var ikke akkurat meg imot, sier Fjellum til Dagbladet.

To år gammel 1. januar 2006 kom nemlig bestemmelsen i barnehageloven som sier at barn født før 1. september har rett til barnehageplass. Barn som er født innen utgangen av august, har krav på barnehageplass fra og med august påfølgende år.

TERMIN: Kine Fjellum hadde egentlig termin 1. september. Men siden hun fødte 31. august rakk hun barnehageopptaket. Foto: Mari Sand Malm / Dagbladet
TERMIN: Kine Fjellum hadde egentlig termin 1. september. Men siden hun fødte 31. august rakk hun barnehageopptaket. Foto: Mari Sand Malm / Dagbladet Vis mer

Barn som er født 1. september og seinere er ikke inkludert i neste års hovedopptak, og har dermed ikke rett på barnehageplass før det er nesten to år gammelt.

Dette gjelder nå ikke nyfødte Stella, som nå forhåpentligvis får plass i samme barnehage som storebroren Trym.

- Trym er foreløpig veldig fornøyd med sin nye lillesøster. I morgen skal vi hjem, så blir det spennende å se hvordan hverdagen blir, sier Fjellum.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram