Lille Våler rammet av ny tragedie

- Bygda vår har gjennomgått nok nå, sa ordføreren. I 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Bygda vår har gjennomgått nok nå, sa tidligere ordfører i Våler kommune, Kjell Konterud, til Dagbladet i 2006. 

Ordføreren uttalte seg i etterkant av ulykken der Våler-gutten Kenneth Møller Nyen (21) mistet livet. En stridsvogn gikk gjennom isen i forbindelse med en militærøvelse i Nordland, og 21-åringen kom seg aldri ut i tide.

I kveld ble ulykkesbygda Våler, med mindre enn 1200 innbyggere, rammet av nok en tragedie.

En far og hans datter (8), samt en kvinne med ukjente relasjoner til disse to, ble drept i en frontkollisjon like nord for innkjøringen til Våler sentrum.

Kriseteamet i gang

Ved midnatt var Dagbladet.no i kontakt med rådmann Nils Erik Kleven i Våler. Da satt han i møte med bygdas kriseteam.

Til stede var også blant andre ordføreren, lensmannen og rektoren på skolen der 8-åringen gikk.

- Kriseteamet er i full sving, og hele apparatet vårt er nå i gang. Vi er veldig opptatt av å gjøre de tingene vi skal så fort som mulig nå, sier Kleven til Dagbladet.no.

TRAGEDIE: Tre personer, blant dem ei åtte år gammel jente, døde i gårsdagens kollisjon på riksvei 20 i Våler i Hedmark. Foto: TORBJØRN GRØNNING
TRAGEDIE: Tre personer, blant dem ei åtte år gammel jente, døde i gårsdagens kollisjon på riksvei 20 i Våler i Hedmark. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Han sier at kriseteamet allerede har planlagt åpen kirke, samling for lokalbefolkningen i Våler sentrum i morgen og et opplegg på skolen til 8-åringen.

- Vi føler vi har god kontroll på opplegget nå. Vi håper vi skal kunne bistå dem som trenger det i kommunen, og vi vil prøve å være med å lindre noe, sier Kleven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortiden ikke et tema

Våler kommune, som grenser mot Elverum og Trysil i nord og mot Sverige i øst, har blitt rystet av en rekke alvorlige ulykker og tragiske hendelser de siste åra.

Den verste kom i mai 2002, da fem ungdommer omkom i en russebilulykke.

Rådmannen sier dette absolutt ikke er noe tema for dem nå.

- Vi er ikke opptatt av hva som har skjedd tidligere. Vi må bare prøve å ta oss av dem som er rammet nå. Vi går rundt til de nærmeste pårørende i kveld, sier Nils Erik Kleven.

Lille Våler rammet av ny tragedie