MIRAKELBABY: Vanellope Hope Wilkins ble født for tre uker siden med hjerte utenpå kroppen. Hun har vært gjennom tre operasjoner, og kan være den første babyen som overlever dette i England. Video: Glenfield Hospital, Leicester. Vis mer

Lille Vanellope ble født med hjertet utenpå kroppen

En svært sjelden tilstand, som de færreste barn overlever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til Vanellope Hope Wilkins hadde termin på selveste julaften, men den lille jenta kom til verden i god tid før det.

Den 22. november ble hun tatt med keisersnitt, med hele 50 helsepersonell til stede, på sykehuset Glenfield i Leicester i England.

TRE UKER: Vanellope Hope Wilkins er nå tre uker gammel. Her sammen med sine foreldre, Naomi og Dean.
TRE UKER: Vanellope Hope Wilkins er nå tre uker gammel. Her sammen med sine foreldre, Naomi og Dean. Vis mer

Grunnen til at så mange deltok på fødselen var at legene hadde oppdaget at hjertet til Vanellope ikke satt der det skulle på et lite spedbarn.

Svært sjeldent

Vanellope manglet nemlig brystben, og hjertet hennes befant seg derfor - som synlig på videoen over - på utsiden av kroppen hennes.

Tilstanden, som kalles «Ectopia cordis» er svært sjelden, ifølge BBC, som tidligere har omtalt saken. De færreste som fødes med hjertet helt eller delvis utenfor kroppen, overlever.

- Men Vanellope er en ekte kjemper, ifølge moren Naomi.

- Hjertet banket

Hun og ektemannen Dean fikk vite om datterens tilstand under ultralyd, og sier til BBC at de da ble rådet til å avslutte svangerskapet.

- Det var et sjokk da vi så at hjertet hennes var plassert på utsiden av brystet, og det var skremmende fordi vi ikke visste hva som ville komme til å skje, sier moren.

Men å avslutte svangerskapet var ikke aktuelt for foreldrene. De kunne se at datterens hjerte banket, og da spilte det ingen rolle hvor det var plassert, sier de.

Fortsatt risiko

Vanellope gjennomgikk den første av tre operasjoner bare 50 minutter etter at hun ble født, og legene har nå flyttet hjertet hennes inn der det skal sitte, og jobber med å dekke til hullet.

- Før hun ble født så det veldig mørkt ut, men nå går det mye bedre, sier kardiolog Frances Bu'Lock.

Dersom Vanellope overlever alle inngrepene, vil hun være det første barnet som gjør det i England.

Det er fortsatt risiko for at noe vil kunne gå galt. Sykehuset understreker at Vanellope «har en lang vei å gå», og at det er risiko for at hun vil kunne få infeksjoner.

DEN FØRSTE REAKSJONEN: Når Trevor Sullivan våkner etter en hjertetransplantasjon sitter faren ved hans side og filmer reaksjonen. Se den sterke reaksjonen. Video: CNN Vis mer