Lillebror Kirkemo tatt opp på bånd

LILLESTRØM (Dagbladet): Ole Robert Kirkemos ustabile psykiske tilstand og hans problemer med resonnementer da han vitnet i Orderud-saken, gjorde at politiavhøret av ham ble tatt opp på lydbånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge aktorene er det foreløpig ikke aktuelt å foreta flere avhør i kjølvannet av de opplysninger Kirkemo har gitt politiet. Aktorene vil unngå lekkasjer og har ikke engang meddelt forsvarerne hva Kirkemo har forklart.

Dagbladet får fra informert hold bekreftet at Kirkemo har kommet med det kilder kaller «spekulasjoner om drapsmenn» i avhøret.

- Vi utelukker ikke nye avhør og etterforskning i forbindelse med Ole Robert Kirkemos nye forklaring. Slik situasjonen er nå, er det imidlertid vanskelig å si noe mer konkret om dette, sier aktor Jørn Sigurd Maurud til Dagbladet.

Ole Robert Kirkemo, bror til Veronica og Kristin, holdt hele rettssalen på pinebenken da han vitnet i trippeldrapsaken i forrige uke. Han sa han ville si hvem han trodde sto bak trippeldrapet - bare han fikk et par pauser først. Etter pausen ville han ikke si mer om det.

Advokat Frode Sulland ble forrige søndag tilkalt da Ole Robert oppsøkte Sentrum politistasjon i Oslo og angivelig ville fortelle det han vet om trippeldrapet. Etter Sullands besøk ble det ikke noe avhør.

- Overfor meg kom han ikke med opplysninger som er av betydning for Orderud-saken, sier Sulland, som likevel er stevnet som vitne av advokatene Steinar Wiik Sørvik og Morten Kjensli. Han vitner tirsdag morgen.