Lillebror vil bygge hemmelig slott...

GRIMSTAD (Dagbladet): Skipsreder/bonde Knut Axel Ugland (39) gjør som Kongen og vegrer seg mot å offentliggjøre romprogrammet for sitt planlagte drømmeslott på avsidesliggende Ågreneset i Grimstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mediesky tobarnspappaen er redd for å lide samme skjebne som storebror Johan Benad Ugland (45). Da eldstemanns planer for det reneste Dynastiet-huset til 30 millioner kroner ble offentliggjort, kunne alle og enhver finne ut at praktbygget rommet hele åtte bad - bare i annen etasje.

Omstridt handel

Derfor har skipsrederen sendt byggesøknad til Grimstad kommune med blanke tegninger for innmaten på kjempehuset som får et bruksareal på hele 962 kvadratmeter.
I tillegg kommer driftsbygninger, båthus og brygge. For få år siden kjøpte Ugland det gamle gardsanlegget i en mye omtalt handel. Nå skal alle de bestående bygningene rives for å gi plass til ny luksus.

De foreliggende tegningene avslører imidlertid enkelte detaljer, som for eksempel en rekke ildsteder og at bygget skal utstyres med heis - og fem piper!

Bygningssjef Svein Erik Jakobsen i Grimstad kommune sier til Dagbladet at Ugland av sikkerhetsmessige årsaker ikke ønsker å vise eksakt hvor de forskjellige rommene ligger.

Må følge loven

- Hvor soverommet og badet ligger i bygningen er rett og slett et meget privat forhold som offentligheten ikke har noe med, hevder arkitekt Jan Inge Lindeberg i Oslo-selskapet Biong Arkitekter A/S.

Før eller siden vil imidlertid kommunen forlange at romprogrammet kommer på bordet. Da har byråkratene ingen lovhjemmel for å unndra dokumentene fra offentligheten.
- Vi vil forlange romplan før det blir gitt byggetillatelse. Plan- og bygningsloven gjelder for alle, forsikrer bygningssjef Jakobsen.