Lillebror vil bygge hemmelig slott...

GRIMSTAD (Dagbladet): Skipsreder/bonde Knut Axel Ugland (39) gjør som Kongen og vegrer seg mot å offentliggjøre romprogrammet for sitt planlagte drømmeslott på avsidesliggende Ågreneset i Grimstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den mediesky tobarnspappaen er redd for å lide samme skjebne som storebror Johan Benad Ugland (45). Da eldstemanns planer for det reneste Dynastiet-huset til 30 millioner kroner ble offentliggjort, kunne alle og enhver finne ut at praktbygget rommet hele åtte bad - bare i annen etasje.

Omstridt handel

Derfor har skipsrederen sendt byggesøknad til Grimstad kommune med blanke tegninger for innmaten på kjempehuset som får et bruksareal på hele 962 kvadratmeter. I tillegg kommer driftsbygninger, båthus og brygge. For få år siden kjøpte Ugland det gamle gardsanlegget i en mye omtalt handel. Nå skal alle de bestående bygningene rives for å gi plass til ny luksus.

De foreliggende tegningene avslører imidlertid enkelte detaljer, som for eksempel en rekke ildsteder og at bygget skal utstyres med heis - og fem piper!

Bygningssjef Svein Erik Jakobsen i Grimstad kommune sier til Dagbladet at Ugland av sikkerhetsmessige årsaker ikke ønsker å vise eksakt hvor de forskjellige rommene ligger.

Må følge loven

- Hvor soverommet og badet ligger i bygningen er rett og slett et meget privat forhold som offentligheten ikke har noe med, hevder arkitekt Jan Inge Lindeberg i Oslo-selskapet Biong Arkitekter A/S.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer