Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lillehammer-brannen: Kvinne (24) siktet for mordbrann

Har tilstått at hun forårsaket brannen - fengslet i to uker.

FARE FOR HELE TREHUSBEBYGGELSEN: Formidabel innsats fra brannmannskapene gjorde at menneskeliv i8kke gikk tapt og at enda større deler av den verdenskjentre trehusbebyggelsen i Storgata i Lillehammer ikke gikk tapt. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix.
FARE FOR HELE TREHUSBEBYGGELSEN: Formidabel innsats fra brannmannskapene gjorde at menneskeliv i8kke gikk tapt og at enda større deler av den verdenskjentre trehusbebyggelsen i Storgata i Lillehammer ikke gikk tapt. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Den 24 år gamle kvinnen ble varetektsfengslet i to uker, slik politiet til slutt ba om, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

(Dagbladet): Den siktede for brannen i den verneverdige trehusbebyggelsen i Lillehammer natt til søndag, er en kvinne i 20-årene fra distriktet, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Ifølge NTB er den 24 år gamle kvinnen siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen.

BRANN: I morgentimene søndag kjempet brannvesenet for å hindre brannen i et treetasjers trehus i Lillehammer sentrum fra å spre seg. Alle beboerne på adressen er evakuert. Foto: NTB Scanpix.Vis mer Vis mer

Hun har tilstått at hun forårsaket brannen, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Advokat Lorentz Stavrum er oppnevnt til kvinnens forsvarer.

- Foreløpig kjenner jeg ikke alle sakens detaljer utover det som er kjent fra media, sier Stavrum til Dagbladet før fengslingsmøtet klokka 12.

Politiet vil be Sør-Gudbrandsdal tingrett om fire ukers varetekt, med begrunnelse i at bevis kan forsvinne eller bli ødelagt.

- Vi mener det ligger en forsettlig handling bak brannen, sier politiinspektør Eirik Braathen ved Lillehammer-politiet til NTB.

Det betyr at politiet mener at brannen ikke startet ved et uhell eller ved uaktsomhet, men at kvinnen forårsaket den med vilje. Hun er siktet for å ha startet en brann som lett kunne medført tap av menneskeliv, kalt mordbrann i den gamle straffeloven

I løpet av helgen ble det kjent at hun ikke har adresse i Storgata 81, som ble totalskadd, men at hun «var inne i bygningen» da brannen startet.

VERDENSKJENT: Storgata i Lillehammer ble kjent ble kjent over hele verden fra vinter-OL for bildene av folkeliv og den gamle trehusbebyggelsen - her 24. febraur 1994. Arkivfoto: Bjørn Owe Holmberg,  NTB Scanpix.
VERDENSKJENT: Storgata i Lillehammer ble kjent ble kjent over hele verden fra vinter-OL for bildene av folkeliv og den gamle trehusbebyggelsen - her 24. febraur 1994. Arkivfoto: Bjørn Owe Holmberg,  NTB Scanpix. Vis mer

Stor innsats fra brannvesenet bidro til at større deler av trehusbyggelsen i Storgata, som ble kjent for hele verden under OL i 1994, ikke ble totalrasert.

Det nedbrente huset, også kjent som Høstmælingen-gården, er blant Lillehammers eldste hus fra 1827.

Ialt 16 beboere ble husløse, blant dem mange studenter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media