Lillehammer-sjåfør dømt til ti års forvaring: forgrep seg på over 20 gutter

Misbrukte gutter helt ned i 11-årsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lastebilsjåføren, som er i 40-åra, er tidligere dømt for overgrep mot 20 gutter. Nå er han dømt til forvaring i ti år av Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Mannen har møtt i tingretten tiltalt for voldtekt av en 14 år gammel gutt. Dette forholdet fant sted før mannen ble dømt for de andre overgrepene i mars i fjor. Sør-Gudbrandsdal tingrett har nå ilagt en fellesstraff for alle forholdene.

Dommen er på ti års forvaring med en minstetid på seks år og åtte måneder, melder NRK.

- Fant sted i lastebil Lillehammer-mannen ble i fjor dømt for en rekke seksuelle overgrep og misbruk av mindreårige gutter ned i 11-årsalderen.

Dagbladet skrev i 2012 at Kripos hvordan Kripos avslørte at mannen, som er fra Oppland, i sju år skal ha lurt unge gutter fra forskjellige steder i Norge til overgrep eller barneporno. Mannen var tidligere dømt to ganger for lignende forbrytelser.

- Gjennom yrket har han vært mobil, og enkelte overgrep skal også ha funnet sted i siktedes lastebil, sa politiadvokat Anne Cecilie Dessarud i Kripos til Dagbladet.

- Utgir seg for mindreårig jente Mange av guttene ble oppsøkt blant annet på Facebook og (nå nedlagte) Nettby, før de ble lurt til å sende sexmeldinger og bilder av seg selv, ifølge politiet. Noen skal også ha fått løfter om pengegaver.

- Det er gjennomgående i mange tilfeller at siktede utgir seg for å være ei mindreårig jente. I all hovedsak har han initiert kontakt på nettet, både i sosiale medier og på nettsteder som brukes mer spesifikt for å få nye bekjentskaper.

- Enkelte har etterhvert skjønt at identiteten ikke var riktig, mens noen har trodd det var ei ung jente helt til politiet avdekket forholdet, sa politiadvokat Anne Cecilie Dessarud i Kripos til Dagbladet.

(Dagbladet/NTB)