Lillelid-saken starter mandag

Saken mot de seks som er tiltalt for å ha drept det norsk-amerikanske ekteparet Lillelid og deres seks år gamle datter på en rasteplass i Tenessee i april i fjor, starter allerede mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver lokalavisa Knoxville News Sentinel i sin nettutgave i kveld.

Forsvarerne til de seks ungdommene prøvde å få saken utsatt, men lyktes ikke med det. Dommer James Beckner fastholdt den opprinnelige datoen under bevisopptaket i retten i dag.

 Dermed må Joseph L. Risner (21) Edward D. Mullins (20) Natasha Cornett (19), Crystall Sturgill (18), Karen Howell (18) og Jason Blake Bryant (15) trolig møte i retten i småbyen Greeneville allerede førstkommende neste uke. De seks risikerer dødsstraff.

Bevisopptak

I første omgang vil det handle om bevisopptak og utnevning av jury. Forsvaret har hittil skyldt på de ekstreme værforholdene i Øst-Tennesse, og mener e på grunn av dette ikke har rukket å komme skikkelig i gang med forberedelsene. Distriktsdommer Beckner ville imidlertid ikke høre påd et øret i dag. Starten er og blir mandag 23. februar.

Slaktet på rasteplass

Den sjette april i fjor ble ekteparet Vidar og Delphina Lillelid og deres seks år gamle datter Tabitha brutalt slaktet ned på en øde rasteplass i Tenesse. Deres to år gamle sønn Peter ble hardt skadd, men overlevde. han er nå tatt hånd om av slektninger i Sverige.

 Familien var på vei fra et møte i det religiøse samfunnet Jehovas Vitner, der de var ivrige medlemmer.