Lillelid-tiltalte for retten i samlet flokk

WASHINGTON (NTB): De seks ungdommene fra Kentucky som er tiltalt for å ha drept pappa Vidar, mamma Delphina og datteren Tabitha Lillelid og livsfarlig såret sønnen Peter (2) i Tennessee i april, skal alle stilles for retten sammen. Dommeren avviste i går kravene om separate aarettssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen er en klar seier for påtalemakten, som hevder at siden de seks reiste sammen, drepte sammen og flyktet sammen, skal de også dømmes sammen.

 Dommer James Beckners beslutning kan gjøre det lettere å få ungdommene dømt.

Yngste og eldste

Under en åtte timer lang rettshøring i Greeneville argumenterte partene også for og mot beviser forsvarerne vil ha avvist før selve rettssaken, som er berammet til midten av februar.

  Tre vitner fra Arizona, der vennegjengen ble avvist på grensen til Mexico og anholdt av amerikansk politi, utpekte den yngste og eldste gutten i flokken som de som avfyrte skuddene.

Skutt minst 15 ganger

Den norsk-amerikanske familien var på vei hjem til Knoxville fra et møte i Jehovas vitner da de stanset på en rasteplass langs motorveien søndag 6. april.

 Ifølge politiet tvang ungdommene dem til en øde grusvei, der de ble skutt minst 15 ganger med to pistoler. De tiltalte ble anholdt i Lillelids bil to dager senere.

  En felles rettssak for alle seks inviterer aktoratet til å spille på uenighet i gjengen og lokke en eller flere tiltalte til å forklare seg om andres ugjerninger for selv å få mildere straff.