Lillesøsterens kjæreste kvalte stjernemodell

Yvonne Jonsson (19) ville at lillesøsteren skulle dumpe kjæresten. Nå er mannen pågrepet for det brutale drapet på den svenske stjernemodellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yvonne Jonsson (19) ble fredag funnet kvalt med sine egne olabukser i familiens luksuriøse hjem på Sri Lanka. Den 21 år gamle srilankiske kjæresten til Yvonnes 16 år gamle lillesøster ble i går pågrepet. Han er sønn av en millionær.

Kvalt med buksene

Den blodige kroppen til Yvonne Jonsson ble funnet dumpet i en trappeoppgang mellom 19. og 20. etasje i det luksuriøse leilighetskomplekset hvor familien bor.

Politikilder sier til den svenske avisa Expressen at de har sikre bevis på at 21-åringen har knust skallen til Yvonne Jonsson ved å dunke hodet hennes mot et trappetrinn.

Mens hun lå bevisstløs, har gjerningsmannen dratt av henne buksene og kvalt henne med den.

Voldelig i fylla

Ifølge stjernemodellens far, skal Yvonne flere ganger ha advart sin lillesøster mot kjæresten fordi han har vært aggressiv og voldelig i fylla.

-  Yvonne ringte flere ganger hjem fra USA der hun studerte, for å advare sin søster. Han er aggressiv når han drikker og har ved enkelte anledninger slått Yvonne. De har hatt noen heftige krangler tidligere, sier Yvonne Jonssons far, Roger Jonsson, til Expressen.

Kjempet for livet

Familien til Yvonne Jonsson flyttet fra Borås i Sverige til Sri Lanka for femten år siden.

Området der familien bor er det mest eksklusive og påkostede nabolaget i hovedstaden Colombo.

Det er mur rundt leilighetskomplekset der familien bor, og vakter patruljerer nabolaget hele tida. I tillegg må du logge deg ut og inn av leilighetskomplekset.

Familien bor i en toppleilighet i 23. etasje. Yvonne ble funnet død i 19. etasje. Hennes øreringer ble funnet i 20. etasje, og i trappa ned var det tydelige tegn på at hun hadde kjempet for livet sitt.

-  Vi fant blodige fingeravtrykk på veggen der hun lå død. Vi har også DNA-bevis som er sendt til analyse, sier etterforskningsleder Chandra Fernando til Expressen.

Klassefest

Den svenske modellen hadde vært på klassefest torsdag kveld. I løpet av natta besøkte hun en kjent nattklubb.

-  Hun drakk ikke den kvelden og kjørte familiens bil hjem på natta. Dette er forferdelig, sier faren Roger Jonsson.

Yvonne ankom leilighetskomplekset klokka 02.50 på morgenen. Da logget hun seg inn hos vakta. Bare noen timer tidligere hadde lillesøsteren kommet hjem med sin kjæreste. Men han var der bare en kort stund og skal ha forlatt leiligheten rundt tida da Yvonne kom hjem. Politiet mistenker at han har sneket seg inn på modellen og jaget henne inn trappeoppgangen.

Dårlig forklaring

Nå leter politiet etter den mistenktes klær.

-  Han hadde ikke de samme klærne på da han ble pågrepet. Vi tror han har kastet dem for ikke å bli avslørt, sier etterforskningsleder Fernando.

Ifølge Expressens kilder har mannen hatt problemer med å redegjøre hvor han befant seg og hva han gjorde drapsnatta.

-  Blant annet sier han at han avbestilte en taxi han hadde ringt etter, men ifølge lillesøsteren ble den aldri bestilt. Han kan heller ikke redegjøre for hvordan han kom seg ut av leilighetskomplekset. Han har ikke logget seg ut i vakta, sier Expressens kilde.

KVALT TIL DØDE: Yvonne Jonsson (19) ble jaget, ble dunket hardt mot et trappetrinn og kvalt med sin egen olabukse.