Lillestrøm fortsatt avsperret

LILLESTRØM (Dagbladet): Mange av de evakuerte rakk ikke en gang å få med seg tannbørsten. De får ikke lov å dra hjem og hente det mest nødvendige i dag. Eksplosjonsfaren er fortsatt stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de mellom 2000 og 3000 evakuerte i Lillestrøm og Rælingen har ennå fått lov til å vende tilbake til hjemmene sine.

Evakuerte Dagbladet har vært i kontakt med sier de savner tannbørster og tøyskift.

Men ordfører Andreas Hamnes sier at situasjonen er uforandret i forhold til i går.

- Vi tar hånd om det praktiske i situasjonen. Vi vet at noen har forlatt huset i det de sto og gikk i, og vil ha behov for klær og personlige artikler, sier Hamnes til Dagbladet.

Evakueringen opprettholdes

- For de som trenger daglige medisiner har vi tatt hånd om dette behovet gjennom leger ved informasjonssentralene våre på Lahaugmoen og ved Lillestrøm bo- og behandlingssenter.

Evakueringen opprettholdes inntil videre og vi venter ingen endring i løpet av dagen, sier Hamnes.

I Lahaugmoen leir sitter nå 106 evakuerte, omlag 110 personer har overnattet i leiren. Noen har valgt å reise til venner og familie og noen nye har kommet til i morgentimene.

Brenner fortsatt

Brannen i godstoget ved Lillestrøm stasjon fortsetter med tilsynelatende uforminsket intensitet. Flammene er vel så høye som i går. Tankvogna med gass som ikke er antent kjøles fortsatt ned med vann. Brannvesenet håper at nedkjølingen skal forhindre at tanken eksploderer.

STENGT: Ingen slipper gjennom sperringene i Lillestrøm.