- Lilletun avslo løsning

- Vi tilbød oss å rydde opp i dette, men Lilletun ville ikke, sier lederen for AF Stat, Anders Folkestad, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folkestad tok i pinsen et initiativ overfor utdanningsminister Jon Lilletun for å få utsatt privatisteksamenene kollektivt til etter at streiken var over. Hans begrunnelse er at streiken rammer vilkårlig.

- Men Lilletun ville ikke. Det ser ut til at hans departement ikke vil blande seg inn, sier Folkestad.
Han innrømmer at situasjonen er problematisk.

- I Oslo er det skapt en uryddig og kaotisk situasjon. Man leter etter uorganiserte og pensjonister for å få dem til å brøyte seg gjennom streikevaktene. Det har også vært opphetede diskusjoner mellom elever og streikevakter, sier Folkestad.

Utdanningsminister Jon Lilletun sier han følger utviklingen fra dag til dag. Han oppfordrer fylkeskommunene til å gjøre det som er mulig for at privatistene skal få avlagt eksamen de nærmeste dagene. I Stortingets spørretime i går viste han til at fylkesrådmannen i Møre og Romsdal i går tok i bruk helikopter for at privatister skulle få gjennomført eksamen i Molde.

Rapporter AF har fått tyder på at denne eksamensavviklingen ikke har skjedd i tråd med eksamensreglene. Folkestad sier han akter å følge opp denne saken.

- Her er kontorpersonalet blitt presset til å være streikebrytere, sier Folkestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer