Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lilletun beklager Köhns avgjørelse

Kirkeminister Jon Lilletun (KrF) beklager biskop Rosemarie Köhns beslutning om å gjeninnsette Siri Sunde som kapellan i Nordre Land prestegjeld. Men samtidig maner han til besinnelse for å unngå at Sunde-saken fører til splittelse i Kirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historisk seier for Sunde

På en pressekonferanse i departementet gjorde Lilletun det klart at han tar biskopens avgjørelse til orientering og vil avvente eventuelle reaksjoner fra Kirkens egne organer.

- Dette er en sak som vil bli diskutert i Kirken. Kommer det en henvendelse til meg, vil jeg vurdere den, sa Lilletun.

Han vil ikke foreta seg noe på egen hånd.

Beslutningsrett

Lilletun understreket at han har stor respekt for biskopens selvstendige beslutningsrett. Samtidig pekte han på at Köhn havnet i en vanskelig situasjon da Sunde brøt sitt løfte til biskopen om ikke å inngå partnerskap, og betegnet Sunde-saken som et unntakstilfelle.

- Men Kirkemøtet har fattet et enstemmig vedtak som biskop Köhn også har vært med på, og jeg hadde gjerne sett at hun hadde fulgt dette vedtaket til Kirkemøtet eventuelt hadde behandlet saken på nytt, sa han.

Lilletun advarte mot overilte reaksjoner etter Hamar-biskopens avgjørelse, og understreket at alle nå må bidra til å hindre at denne saken splitter Kirken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media