Lilletun glemte nøkkelen

Nøkkelen lå langt nede i lomma til avgående kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun da han ønsket sin etterfølger Trond Giske velkommen på statsrådkontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først etter avskjedsord og gule roser var overrakt, måtte Lilletun minnes på at nøkkelkortet også hørte med.

- Nøkkelen satt langt inne, men jeg ønsker deg lykke til på et viktig og inspirerende arbeidsfelt, kanskje det aller viktigste fordi det angår hele folket, sa Lilletun med et glis.

Han mente det var et interessant og klokt valg den nye statsministeren tok med å utnevne Giske til kirke, utdannings- og forskningsminister. Med sine 33 år er han regjeringens nest yngste medlem.

- Jeg går til jobben med ydmykhet og respekt. Du har kastet mange baller i lufta som skal plukkes ned. Og jeg gleder meg til å ta fatt, sa den nyutnevnte KUF-ministeren, for anledningen iført nyinnkjøpt dress.

Den nye Ap-statsråden ville ikke ut med noen programerklæring, men sa at utdanningspolitikk for Arbeiderpartiet også i høyeste grad handler om fordelingspolitikk.

- Veksten i den gradvise privatiseringen av skoleverket vil nok bli vesentlig mindre enn hos det regimet som har sittet, røpet Giske.

(NTB)