Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lillevolden nekter å vitne i terrorsaken

Skriver i en kronikk i Aftenposten at han oppfatter at «kjendisvitnene» skal brukes som springbrett for medieoppmerksomhet.

VIL IKKE: Stein Lillevolden fra Blitz-miljøet skriver i en kronikk at han ikke ønsker å vitne i rettssaken mot Anders Behring Breivik.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
VIL IKKE: Stein Lillevolden fra Blitz-miljøet skriver i en kronikk at han ikke ønsker å vitne i rettssaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Dersom ikke dommeren selv finner vitnemålet irrelevant, vil Lillevolden nekte å komme frivillig til rettssalen, skriver han i kronikken.

«Kjendisvitne» Lillevolden skriver videre at han oppfatter at «kjendisvitnene» skal brukes som springbrett for medieoppmerksomhet, og at han for sin del nekter «å bli slept rundt i manesjen som en annen pauseklovn».

Samtidig skriver Lillevolden, som i dag bor i København, at han som følge av omtalen av vitnelisten er blitt utsatt for drapstrusler; noen tror at han har meldt seg frivillig til å vitne.

- Ingen kommentar Vibeke Hein Bæra, som er en av fire forsvarere for Breivik, har fått lest opp deler av kronikken, men vil ikke kommentere saken.

- Vi har i dag ingen kommentarer til kronikken eller hans utsagn, sier hun til Aftenposten.

Dagbladet har tidligere fortalt at forsvaret vil stevne de ekstreme muslimene mulla Krekar, Arfan Bhatti, Peder Nøstvold Jensen (mer kjent som bloggeren Fjordman), islamekspert Lars Gule, journalist og forfatter Øyvind Strømmen, tidligere stortingsrepresentant og stifter av partiet Demokratene Vidar Kleppe og psykiaterne Randi Rosenqvist og Pål Grøndahl.

Aps partisekretær Raymond Johansen og partiveteranen Thorbjørn Berntsen er også blant dem som står på vitnelisten til terrortiltalte Anders Behring Breivik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling