Lillevolden og ni andre bøtelagt

Bøtelagt av tingretten etter ulovlig demonstrasjon.

ØVER MED POLITIET: I 2005 trente politiet på sin nye taktikk for hvordan de skal takle demonstranter. Og demonstranter fra blant annet Blitz-miljøet ble invitert til øvelsen, slik at de bedre skulle forstå hvordan politiet tenker ved demonstrasjoner. Stein Lillevolden fulgte nøye med og snakket med Roger Andresen i Oslo-politiet. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
ØVER MED POLITIET: I 2005 trente politiet på sin nye taktikk for hvordan de skal takle demonstranter. Og demonstranter fra blant annet Blitz-miljøet ble invitert til øvelsen, slik at de bedre skulle forstå hvordan politiet tenker ved demonstrasjoner. Stein Lillevolden fulgte nøye med og snakket med Roger Andresen i Oslo-politiet. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stein Lillevolden (50) og ni andre demonstranter er i Oslo tingrett dømt til å betale bøter på mellom 6000 og 9000 kroner etter en ulovlig demonstrasjon ved Israels ambassade i november i fjor.

Til sammen 14 personer var tiltalt. Én av dem vedtok forelegget og tre ble frikjent.

De øvrige ti ble dømt for ikke å ha rettet seg etter pålegg fra politiet om å forlate området rundt Israels ambassade i Oslo i forbindelse med en ulovlig demonstrasjon fredag 14. november 2008.

Den mest profilerte blant de ti dømte er Stein Lillevolden (50). Han ble dømt til å betale en bot på 9000 kroner, samt sakskostnader på 2000 kroner.

Dersom boten ikke betales, må han sitte 18 dager i fengsel. Det samme gjelder fire andre.

Videre ble tre personer dømt til å betale bøter på 7000 kroner og sakskostnader på 2000 kroner, subsidiært fengsel i 14 dager.

De to siste av de til sammen ti domfelte ble dømt til å betale bøter på 6000 kroner, subsidiært fengsel i tolv dager.

Det var rundt 30 demonstranter nær den israelske ambassaden 14. november. De hadde ikke søkt om å få demonstrere på forhånd, men demonstrasjonen gikk fredelig for seg. Politiet ba demonstrantene om å fjerne seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer