Lillian reddet liv, men døde selv

PATONG (Dagbladet): 50 år gamle Lillian Kleven kjempet mot meterhøye bølger og reddet livet til en Tromsø-mann som holdt på å drukne på en strand i Thailand. Selv døde Lillian av utmattelse etter redningsdåden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillian Kleven lå på stranda i Patong torsdag for en uke siden, da hun ute i vannet plutselig oppdaget en mann som hadde problemer. Hun kastet seg ut i de høye bølgene for å redde mannen i 40-årene fra Tromsø. Mannen var blitt tatt av undervannsstrømmer og ble dratt under vann. Den 50 år gamle kvinnen klarte å få tak i mannen og brakt ham til overflaten. Hun holdt ham oppe, mens andre kom til stede for å hjelpe til.

Samtidig med at redningsmannskapene kom til stede og tok hånd om tromsømannen, fikk Lillian Kleven et illebefinnende ute i vannet. Det gikk noe tid før kvinnen ble funnet, og da hun ble reddet i land var hun bevisstløs. Redningsmannskapene fikk i gang hjertet. I hui og hast ble hun brakt til sykehuset på Phuket og lagt i respirator. Natt til mandag døde kvinnen av anstrengelsene etter at hun hadde reddet tromsømannens liv.

Hjem i dag

- Hun var en av våre gjester, og var på ferie sammen med sin samboer. Etter ulykken har vi forsøkt å bistå familien så godt vi kan, opplyser plassjef Marcus Lundgren i Ving til Dagbladet.
I dag kommer de pårørende og båren med Lillian Kleven til Norge.

Familien var til stede da hun døde.

Flere ganger i løpet av sesongen omkommer folk under bading i dønningene utenfor Phuket. I går formiddag var det en italiensk turist som svømte for langt ut, og som ble tatt av en understrøm utenfor Karon Beach - noen kilometer sør for Patong.

Noen timer seinere ble italieneren funnet livløs. Det ble forsøkt på gjenopplivning, men livet sto ikke til å redde.

Søsken druknet

For en måned siden druknet tre thailandske søsken - på 17, 11 og åtte år - da de var ute og surfet i de store dønningene omtrent på samme sted som italieneren.

Vitner forteller at de tre barna lekte på surfebrettet like utenfor stranda, men at de plutselig forsvant ut av syne.
Det har den siste uka vært mye dårlig vær på feriøya Phuket med store dønninger og kraftige understrømmer.

Både politiet og norske turoperatører advarer folk mot å gå langt ut når de er på stranda. Plutselig kan en bølge slå over og dra et menneske rett ut i de frådende vannmassene.

- Det har den siste tida vært et unormalt vær her nede med storm og tre- fire meter høye bølger. De røde flaggene har hengt oppe fordi det er farlig å bade. Folk må være forsiktige og tenke på farene, sier Star Tours plassjef i Phuket, Odd Espen Eide, til Dagbladet.