Lily (17) døde foran faren

Aaliyah «Lily» Sedley-Jones (17) satt alene i farens bil. Så bestemte hun seg for å starte den.

DØDE: Familien er i sorg etter at 17 år gamle Aaliyah Sedley-Jones døde i en tragisk bilulykke. Foto: Avon and Somerset Police/Privat
DØDE: Familien er i sorg etter at 17 år gamle Aaliyah Sedley-Jones døde i en tragisk bilulykke. Foto: Avon and Somerset Police/Privat Vis mer
Publisert

Utpå kvelden den 5. januar i år, hadde 17 år Aaliyah «Lily» Sedley-Jones satt seg godt til rette i farens sølvfargede Citroën C4 Picasso. Der ventet hun på at han og en av brødrene hennes skulle komme, skriver BBC.

Da Benjamin Jones nærmet seg bilen, så han datteren sitte i førersetet. Plutselig hørte han at hun startet motoren.

Men dermed slo hun også av den automatiske håndbremsen. Så begynte bilen å rulle bakover ned den bratte bakken.

Dørene låste seg

Mandag 15. august ble det gjennomført en høring av hva som skjedde den fatale januardagen i Spring Hill i Somerset i Sørvest-England.

Faren beskrev hvordan han desperat hadde forsøkt å åpne bildørene utenfra. Men bilen kjørte for raskt slik at de hadde låst seg automatisk, skriver The Independent.

- Jeg klarte ikke holde i den lenger, fortalte faren under høringen.

BESTEFAR ANGRIPER: 76 år gamle Roy Muller går til angrep på ungdommer som skal ha trakassert ham over lang tid. Video: KameraOne. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Politiet fortalte retten at jenta bare hadde fått utstedt et midlertidig sertifikat. Hun hadde dessuten aldri sittet bak rattet på farens Citroën før.

- Jeg aner ikke hvorfor Lily satte seg i førersetet og prøvde å kjøre bilen, sa han til dommeren.

Veltet rundt

Benjamin Jones måtte hjelpeløst se på mens bilen med datteren i, rullet nedover den bratte bakken.

Første raste den inn i en annen bil med full kraft. Deretter traff den en gresskant, en vegg og til slutt en lyktestolpe før bilen veltet rundt.

PÅ SKJERMEN IGJEN: Det er premiere på fjerde sesong av «Funkyfam» på TV 2 PLAY, og vi har tatt en prat med Morten Sundli og Jørgine Massa Vasstrand om litt av det vi får møte på denne sesongen. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Naboer kom styrtende til ulykkesstedet. Sammen med faren klarte de å trekke jenta ut av bilvraket og starte livredning.

Kort etter at ambulansepersonalet ankom, ble Lily erklært død på stedet.

Høringen viste at det ikke var funnet noen feil på kjøretøyet. Ifølge The Independent klassifiserte rettsmedisiner Maria Voisin dødsfallet som en «utrolig tragisk ulykke».

Dødsårsaken ble oppgitt som hjerneskader.

Rørende hyllest

I forbindelse med Lilys bortgang, delte moren en hyllest i sosiale medier der hun minnes datteren.

«Du var min beste venn, et friskt pust og du lyste opp ethvert rom», skrev moren i rørende hyllest.

«Du var så redd for å miste noen du elsket, og den eneste trøsten jeg har er at du i det minste nå aldri trenger å lide smerten alle som kjenner deg føler akkurat nå», fortsatte hun.

Hun lovet samtidig datterens at hennes fire brødre, hele familien og alle vennene skal holde hennes minne levende.

«Vi var stolte av deg hvert øyeblikk hver eneste dag, og vi elsker deg mer enn du noen gang kunne forestille deg, min vakre Lily.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer