Lime-brødrene siktet for helerier på totalt 33 millioner

Sajid og Sajjad Hussain hadde enormt forbruk av svarte penger, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siktelsene mot to av de menneskehandel-siktede hovedmennene i Lime-saken er nå utvidet.

Etter det Dagbladet erfarer er Sajid Hussain (38) nå også siktet for grovt heleri av 22 millioner kroner. Hans ett år yngre bror Sajjad Hussain er siktet for heleri av 11 millioner kroner.

Den alvorlige utvidelsen av saken er knyttet til påstått overforbruk i perioden 2008-2013, blant annet i form av eiendomskjøp.

- Jeg kan bekreftet at siktelsene nå er utvidet for to av mennene som sitter fengslet, til å gjelde heleri av store millionbeløp. Dette er basert på forbruksanalyser der vi mener å kunne konstatere at de har brukt langt mer penger enn det de kunne ha hatt tilgang til på lovlig vis, sier politiadvokat Anja Stenersen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Har analysert forbruk Politiet vil ikke bekrefte Dagbladets opplysninger om de nøyaktige beløpene. Forbruksanalysen omfatter også Hussain-brødrenes ektefeller, da privatøkonomien framstår som blandet. 

Både Økokrim og Skatt Øst bistår politiet i den økonomiske delen av etterforskningen av det store sakskomplekset, og det er ventet store inndragningskrav mot flere av de siktede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer