Lime dømt for utnytting av ansatte

En 30 år gammel kvinne vant i forrige uke et søksmål mot Lime-kjeden. Ifølge dommen fikk kvinnen altfor lav lønn, hun ble presset til å sykmelde seg og fikk oppsigelse på SMS.

I HARDT VÆR: Lime-kjeden er i hardt vær. Her fra en razzia mot kjeden i Oslo i fjor høst. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
I HARDT VÆR: Lime-kjeden er i hardt vær. Her fra en razzia mot kjeden i Oslo i fjor høst. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den iranske kvinnen kom til Norge på familiegjenforening i 2012 og fikk våren 2013 jobb i butikkjeden som etterforskes for menneskehandel. Ifølge kontrakten skulle hun jobbe vanlige arbeidsuker, men realiteten var en helt annen, skriver Aftenposten.

Kvinnen ble sendt rundt i ulike butikker, fikk svært ugunstig arbeidstid og hadde etter tre måneder kun fått utbetalt 10.000 kroner. Da hun uttrykte misnøye med uforutsigbar arbeidstid og mye kveldsjobbing, sendte Lime-sjef Sajjad Hussain henne en SMS med beskjed om å finne seg en annen jobb.

Etter å ha skværet opp med Hussain fikk kvinnen fortsette i jobben, men fikk problemer da hun ble gravid og etter hvert sykmeldt. Etter fødselen mistet hun foreldrepenger fra Nav fordi Lime-kjeden hadde opplyst at hun hadde fått sparken igjen.

Kvinnen vant i forrige uke søksmålet mot firmaet Grønland Dagligvare i Arbeidsretten. Det var dette firmaet som på papiret var hennes arbeidsgiver. Firmaet møtte ikke i retten, og det har heller ikke besvart søksmålet på noen måte, skriver avisen.

Til sammen 14 personer sitter fengslet i forbindelse med etterforskningen av menneskehandel i Lime-kjeden. Minst ti personer antas å være ofre i saken. Sajjad Hussain er en av de hovedmistenkte i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.