Lime-etterforskerne ransaket flere leiligheter i helga

Fant flere personer uten lovlig opphold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av helga har politiet på Romerike ransaket enda flere leiligheter i forbindelse med Lime-aksjonene forrige uke.

- Vi har gått til ransaking av nye adresser i helga. Da ble det funnet én leilighet der det var flere personer som ikke har lovlig opphold i Norge, sier påtaleleder Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at det er for tidlig å si om noen av personene kan være fornærmede i menneskehandel-saken, men det er noe politiet undersøker nå.

Tilslagene i helga markerte avslutningen på den fem-seks dager lange hovedaksjonen i Lime-komplekset, der politiet og kontrollmyndihgetene fram til fredag ettermiddag disponerte et hotell for å kunne håndtere alle avhørene av antatte Lime-ansatte og andre vitner.

- Nå går saken over i en mer ordinær etterforskningsfase, sier politiadvokaten.

- Misbrukt identitet Dagen etter storaksjonen tirsdag forrige uke, aksjonerte politiet på flere adresser. Politiet ransaket blant annet dekkleiligheter der det kunne oppholde seg ansatte tilknyttet Lime Minipris.

Politiet mener flere personer har blitt utsatt for menneskehandel. Ofrene skal ha arbeidet ulovlig lange arbeidsdager flere dager på rad, langt over arbeidstidsbestemmelsene i norsk lov.

- Det har vært en tvangssituasjon, sier advokat Lene Tønset, som er bistandsadvokat for to av de fornærmede i saken.

Hun forteller at hennes klienter tidvis skal ha jobbet i flere butikker samme dag.

- De har også fått misbrukt identiteten sin til vinnings hensikt for andre, sier Tønset, som ikke ønsker å gå i detaljer.

Advokat anker Tirsdag i forrige uke gikk over 200 politifolk og en rekke samarbeidende etater til aksjon mot Lime Minipris. De aksjonerte mot en rekke privatadresser og butikker. Flere personer ble pågrepet. Torsdag ble 11 personer varetektsfengslet med isolasjon, fredag ble ytterligere en drosjesjåfør fengslet. Til sammen er nå over 20 personer siktet i saken, siktet for enten menneskehandel eller medvirkning til det, grovt heleri eller grovt bedrageri. Alle nekter straffskyld.

Lime-etterforskerne ransaket flere leiligheter i helga

Flere av personene er i samme familie. Brødrene Sajjad og Sajid Hussain er varetektsfengslet. Sajjad Hussain ble pågrepet på vei til utlandet i august, mens Sajid ble pågrepet under tirsdagens aksjon.

Også en Oslo-advokat er siktet for mennesekhandel og varetektsfengslet. Han nekter straffskyld og har anket fengslingen til lagmannsretten, opplyser hans advokat Arvid Sjødin til Dagbladet.

Lime-etterforskerne ransaket flere leiligheter i helga