Lime-etterforskerne ransaket flere leiligheter i helga

Fant flere personer uten lovlig opphold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av helga har politiet på Romerike ransaket enda flere leiligheter i forbindelse med Lime-aksjonene forrige uke.

- Vi har gått til ransaking av nye adresser i helga. Da ble det funnet én leilighet der det var flere personer som ikke har lovlig opphold i Norge, sier påtaleleder Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at det er for tidlig å si om noen av personene kan være fornærmede i menneskehandel-saken, men det er noe politiet undersøker nå.

Tilslagene i helga markerte avslutningen på den fem-seks dager lange hovedaksjonen i Lime-komplekset, der politiet og kontrollmyndihgetene fram til fredag ettermiddag disponerte et hotell for å kunne håndtere alle avhørene av antatte Lime-ansatte og andre vitner.

- Nå går saken over i en mer ordinær etterforskningsfase, sier politiadvokaten.

- Misbrukt identitet Dagen etter storaksjonen tirsdag forrige uke, aksjonerte politiet på flere adresser. Politiet ransaket blant annet dekkleiligheter der det kunne oppholde seg ansatte tilknyttet Lime Minipris.

Politiet mener flere personer har blitt utsatt for menneskehandel. Ofrene skal ha arbeidet ulovlig lange arbeidsdager flere dager på rad, langt over arbeidstidsbestemmelsene i norsk lov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer