Lime-far kollapset utenfor tingretten: - Det er ikke skuespill

For syk til å gjennomføre fengslingsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Bare minutter før faren til to Lime-siktede brødre, Sajjid og Sajid Hussain, skulle framstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett, ble han sendt avgårde til legevakta.

Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Petter Bonde.

- Han er ved dårlig helse både fysisk og psykisk. Jeg er ingen fagperson, men slik jeg opplever det er det tvilsomt om han kan sitte i isolasjon i fengsel, sier Bonde.

Støttet av politiet Mannen er siktet for grovt heleri og nekter straffskyld.

Da faren ankom Nedre Romerike tingrett i morges fikk han støtte av to polititjenestemenn til å komme seg ut av bilen og inn i tinghuset. Han ble hjulpet hele veien, men til slutt ble det bestemt å sende han til legevakta.

Han kom tilbake, og var til stede under avslutningen av fengslingsmøtet. Men da rettsmøtet var over, falt mannen om rett uten for inngangen til tinghuset. Han måtte hjelpes på beina av sin forsvarer og politibetjentene som fulgte ham, og nærmest bæres inn i den ventende politibilen.

Han ble fengslet i fire uker, to uker i isolasjon, slik politiet ba om.

- Jeg er svært bekymret for hans helse, både fysisk og psykisk. Jeg mener det ikke er skuespill. Dette er ikke noe som oppstod først i retten i dag, han har en sykdomshistorie, sier forsvarer Bonde.

I likhet med mors forsvarer, Morten Furuholmen, er han oppgitt over at klienten ble fengslet.

- Det er vanskelig å få gehør fra retten i en så stor flaggskipsak som politi og påtalemyndigheten her fører. 

- Tungt at foreldrene fengsles Også Lime-topp Sajid Hussain (38) ble rett etter klokka 11 varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov menneskehandel.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og er uforstående til hvorfor han skal være involvert i dette, sier Sajid Hussains forsvarer Lars Kristian Sunde til Dagbladet.

Begge Hussains foreldre er pågrepet. Moren ble i likhet med sønnen fengslet i fire uker, mens faren altså ble sendt til legevakten før rettsmøtet skulle starte.

- Det er tungt for ham at foreldrene ble pågrepet, og gjør det verre for ham å sitte i arrest, sier Sunde.

Politiadvokat Anja Perminow Stenersen sier følgende om mistankegrunnlaget mot de siktede:

- Vi mener vi har et godt mistankegrunnlag i saken, og foretar fortsatt en etterforskning som vil gå over lang tid. Vi har blant annet avhørt flere personer som er fornærmede i saken, og som vi mener er utsatt for menneskehandel.

- Hva legger dere i menneskehandel?

- Vi mener det er en planmessig utnyttelse til tvangsarbeid. Det er bruk av personer til arbeid som vi mener har preg av utnyttelse og tvang.

Moren fengslet i fire uker Også moren til de samme brødrene ble framstilt for varetekt i dag. Retten har bestemt at hun skal varetektsfengsles i fire uker med to uker isolasjon, brev, besøk og medieforbud. Huin er siktet for grovt heleri og nekter straffskyld.

- Hun overføres til et fengsel nå, sier kvinnens forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

Han sier hun ikke har noe befatning med saken og mener det har gått prestisje i politiet for å få fengsla en hel familie.

- Jeg synes ikke det er riktig å fengsle eldre mennesker som ikke har noe rolle i saken. Her virker det som politiet ønsker å ta en hel familie ned i dragsuget, det er en sjikane-følelse over det hele, sier Furuholmen.

Dagbladet kommer med mer.