Lime-saken blir ikke utsatt

Rettsaken starter onsdag.

LIME-AKSJON:  Politiet aksjonerer mot en av de mange Lime-butikkene som er omfattet av saken. Saken starter onsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LIME-AKSJON: Politiet aksjonerer mot en av de mange Lime-butikkene som er omfattet av saken. Saken starter onsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokat Geir Evanger og politiadvokat Anne Allum er ikke inhabile som aktorer i Lime-saken, har Oslo tingrett kommet fram til.

Dermed kan saken starte onsdag.

I alt 13 personer er tiltalt for organisert kriminalitet og menneskehandel. De står blant annet tiltalt for vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig atferd for å ha utnyttet en person til tvangsarbeid.

Tiltalen omfatter totalt 34 brudd på straffeloven, arbeidsmiljøloven, utlendingsloven og ligningsloven. Ti pakistanere er hentet til Norge til veldig harde arbeidsvilkår. Maksgrensen for overtid er satt til 400 timer i Norge.

I Lime-tiltalen lister påtalemakten opp seks Lime-ansatte som anslagsvis skal ha arbeidet 3 016 overtidstimer i året.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer