Lime-sjefen fengslet i fire nye uker

Sajjad Hussain (37).

FENGSLET PÅ NY: Lime-toppen Sajjad Hussain (37). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FENGSLET PÅ NY: Lime-toppen Sajjad Hussain (37). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av Lime-kjeden Sajjad Hussain (37) må sitte fire nye uker i varetekt. To av ukene skal han være helt isolert, har retten bestemt.

Politiet frykter at bevis kan gå tapt dersom hovedmannen bak Lime-kjeden får noen som helst form for lettelser i varetektsvilkårene. Derfor la de også ned krav om lukkede dører og forbud mot offentlig gjengivelse av fengslingskjennelsen under fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett mandag.

Sajjad Hussain har sittet seks uker i varetekt. Politiadvokat Anja Perminow Stenersen ba om fortsatt fengsling i fire uker.

- Ingen fare Retten ga henne også medhold i brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, men åpnet for enkeltbesøk fra familien.

Hussain skal holdes helt isolert i de to første ukene.

- Vi mener det er ingen fare for bevisforspillelse. Han erkjenner seg ikke skyldig i disse beskyldningene mot ham, sier Hussains forsvarer, advokat Karen Forbrigd til NTB etter fengslingsmøtet.

Hussain ble pågrepet på Oslo lufthavn i august da han var i ferd med å forlate landet. I ettertid har politiet pågrepet om lag 20 personer i saken. og flere sitter i varetekt.

Lokk på saken Politiet mistenker grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden. Det er lagt et omfattende lokk over etterforskningen. Fengslingsmøter foregår bak lukkede dører, og de fleste etterforskningsdokumentene er klausulert slik at de siktede ikke får kjennskap til hvilke bevis politiet har samlet mot dem.

(NTB)