Lime-vitne fikk oppholdstillatelse

Elden: - Det er problematisk for sannhetsgehalten i et vitnes forklaringer når oppholdstillatelse «ligger i potten».

GITT OPPHOLD : Påtaleleder Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt bekrefter at det er gitt oppholdstillatelse til én eller flere i forbindelse med opprullingen av Lime-saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GITT OPPHOLD : Påtaleleder Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt bekrefter at det er gitt oppholdstillatelse til én eller flere i forbindelse med opprullingen av Lime-saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningsleder Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Aftenposten at det er gitt oppholdstillatelse til én eller flere i forbindelse med opprullingen av Lime-saken.

- Jeg kan ikke være mer konkret av hensyn til etterforskningen, sier politiinspektøren.

Politiet har fått hjelp fra UDI i Lime-saken, hvor flere er siktet for grov menneskehandel.

- Personer som kan ha vært utsatt for menneskehandel, kan få oppholdstillatelse for å bryte med miljøet og eventuelt senere vitne mot bakmennene, UDI har bistått politiet i denne aksjonen slik at de kan ivareta mulige ofre, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i UDI.

- Problematisk Advokat John Christian Elden, som forsvarer den antatte hovedmannen i saken, Lime-gründer Sajjad Hussain (37), mener det er problematisk for sannhetsgehalten i et vitnes forklaringer når en oppholdstillatelse «ligger i potten». Hans klient ble alt i sommer kjent med at en slektning hadde fått tilbud om oppholdstillatelse, opplyser Elden.

- Slektningen har fortalt at politiet lovet ham oppholdstillatelse hvis han ville forklare seg på en måte som ville være til ulempe for min klient, sier Elden.

Etter at Hussain ble varetektsfengslet i midten av august har flere ansatte i Lime-kjeden blitt skiftet ut med andre som har papirene i orden, ifølge Dagsavisen. Det er ikke klart om de som har sluttet har reist ut av Norge eller gått under jorda her.

20 personer siktet Ytterligere en menneskehandel-siktet ble fredag varetektsfengslet. Politiet fant også flere personer uten lovlig opphold i Norge. Disse ble funnet torsdag kveld i leiligheten til en person som politiet mener har tilknytning til saken.

- Politiet har arbeidet videre med disse for å se om de kan ha en rolle som vitner eller fornærmede i saken, opplyste politiinspektør Åsmund Yli til NTB.

I alt er 20 personer siktet i saken.

(NTB)