Limte sammen øyelokk på døde for å skjule hornhinnetyveri

Israel innrømmer organhøsting.

INNRØMMER ORGANHØSTING: Israel høstet organer fra likene etter israelske soldater, israelske sivilister, palestinere og utlendinger uten tillatelse fra pårørende. Dette bildet er fra en lovlig nyretransplantasjon på en 13 år gammel jente på Vestbredden. Foto: REUTERS/SCANPIX
INNRØMMER ORGANHØSTING: Israel høstet organer fra likene etter israelske soldater, israelske sivilister, palestinere og utlendinger uten tillatelse fra pårørende. Dette bildet er fra en lovlig nyretransplantasjon på en 13 år gammel jente på Vestbredden. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Israel innrømmer at israelske rettsmedisinere på 1990-tallet høstet organer fra døde personer uten tillatelse fra de avdødes pårørende, melder NTB.  

Innrømmelsen kommer etter at den israelske fjernsynskanalen Channel 2 denne helgen kringkastet utdrag fra et intervju med Jehuda Hiss, som tidligere var leder ved det rettsmedisinske instituttet Abu Kabir i Israel.  

Høstet organHiss ble intervjuet i 2000 av en amerikansk akademiker, og ifølge fjernsynskanalen ble det høstet hornhinner, hud, hjerteklaffer og bein fra likene etter israelske soldater, israelske sivilister, palestinere og utlendinger.

Dette skal ofte ha skjedd uten familiens tillatelse.

I intervjuet fra 2000 sier Hiss at rettsmedisinerne limte sammen øyelokkene til de døde personene for å være sikre på at tyveriet av hornhinner ikke ble avslørt.

Avslørt av AftonbladetChannel 2 har nå valgt å publisere intervjuet som følge av en kontroversiell artikkel om påståtte organtyverier fra døde palestinere.

Artikkelen «Våre sønner plyndres for sine organer» sto på trykk i svenske Aftonbladet i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer