Linda (19) barberte hodet for bestevenninna

Rammet av den sjeldne sykdommen alopecia totalis.

BARBERTE HODET: Linda Krokmo (19) barberte hodet i sympati med bestevenninna Anniken Balto (16), som er rammet av den sjeldne sykdommen alopecia totalis. Foto: Privat
BARBERTE HODET: Linda Krokmo (19) barberte hodet i sympati med bestevenninna Anniken Balto (16), som er rammet av den sjeldne sykdommen alopecia totalis. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Nordlys):  Allerede i 6. klasse ble bestevenninna Anniken Balto (16) rammet av den sjeldne sykdommen alopecia totalis. Den innebærer at den rammede mister alt av hår på hodet, inkludert vipper og øyenbryn, skriver Nordlys. Begge jentene er fra Karasjok.

- Hun har vært redd og hatt det hardt. Det er ikke lett for en tenåring å miste håret, og spesielt en jente, sier Linda Krokmo (19) til Nordlys.

Som en søster En sommerkveld bestemte hun seg derfor for å barbere hodet for å støtte bestevenninna.

- Vi satt og så på film og pratet om alopecia. Da sa jeg at jeg kunne barbere hodet slik at hun slipper å føle seg alene om det. Hun er som en lillesøster for meg, sier Krokmo.

Deretter gikk turen rett på badet. Først klippet hun vekk så mye hun kunne med saks, før hun fjernet resten med barbermaskin.

- Det ble tårevått for begge to. Anniken var i sjokk i flere timer, men hun ble kjempeglad, sier 19-åringen.  

Til daglig bruker 19-åringen parykker som hun har fått låne av Anniken, men har også vist seg uten. Nå vurderer også venninna å legge igjen parykken hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer