Linda (36) ble trolig drept av amerikansk soldat

Ifølge Storbritannias utenriksminister.

DREPT I AFGHANISTAN: Den britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove ble trolig drept av en amerikansk soldat. Foto: Scanpix
DREPT I AFGHANISTAN: Den britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove ble trolig drept av en amerikansk soldat. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle britiske hjelpearbeideren Linda Norgrove ble bortført av Taliban i Kunar-provinsen i Afghanistan 26. september, sammen med tre afghanske kollegaer.

De tre afghanerne ble løslatt 3. oktober, og fem dager senere slo amerikanske spesialstyrker til mot gisseltakerne i et forsøk på å frigjøre Norgrove.

Operasjonen slo feil, og Norgrove ble drept i aksjonen. Fra amerikansk hold ble det først hevdet at hun ble drept da en av kidnapperne utløste en selvmordsvest, men denne versjonen stilles det nå spørsmål ved.

Storbritannias utenriksminister William Hague orienterte i dag Parlamentet om saken. Han opplyste at flere av soldatene som deltok i aksjonen siden har fått disiplinærstraff.

- Linda Norgrove døde som følge av fragmentskader mot hode og bryst, opplyste Hague.

Han berømmer de amerikanske soldatene for å ha forsøkt å frigjøre hjelpearbeideren, men stiller spørsmål ved påstandene om at hun døde som følge av at en av kidnapperne sprengte en selvmordsvest.

Hague viser til at de amerikanske soldatene kastet en håndgranat, men at denne opplysningen aldri kom ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer