Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Linda-ankene avvist av Høyesterett

Høyesteretts kjæremålsutvalg har avvist begge ankene i Linda-saken. Dermed er dommen på ti års fengsel for Eivind Didriksen rettskraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæremålsutvalget har avvist ankene både fra Didriksen og Statsadvokaten i Nordland, men utvalget begrunner ikke avslagene.

- Vi kan bare ta det til etterretning, sier Eivind Didriksens forsvarer, advokat Roald Angell til Avisa Nordlands nettutgave.

- En lettelse over at vi nå kan sette et slags punktum, sier Lindas mor, Anita Didriksen.

Linda Didriksen ble meldt savnet fra leiligheten hun bodde i sammen med Eivind Didriksen på Ørnes i Meløy kommune 1. juni 2000, og funnet død ett år senere ved Storvikskaret i nabokommunen Gildeskål. En mils vei derfra ble klærne hennes funnet gjemt i Skaugvollelva.

Lindas samboer ble i Salten tingrett i mars i år frikjent for drapet, men ble samtidig dømt til å betale foreldrene 250.000 kroner i erstatning for å ha drept henne. I Hålogaland lagmannsre tt ble samboeren i juni dømt til ti års fengsel for forsettlig drap på Linda Didriksen.

(NTB)