Linda ble kvalt

BODØ (Dagbladet): I går fikk drapsjeger Asbjørn Hansen fra Kripos se stedet hvor Linda Didriksen ble funnet drept. Politiet jobber seg innpå morderen, men drapsmetoden kan bli verre å finne ut av. En av politiets teorier er at Linda ble kvalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er viktig å se et slikt funnsted. Jeg sørger alltid for å danne meg et bilde av terreng og steder, sier Asbjørn Hansen til Dagbladet.

Fordi liket av Linda Didriksen lå ute - eksponert for vær, vind og andre naturforhold i nøyaktig ett år - er det vanskelig å vite hva 18-åringen døde av.

Det skal ikke være tegn på skjelettet som indikerer at Linda ble utsatt for ytre skader - f.eks. fra skytevåpen, kniv eller stump vold mot hodet.

Dermed gjenstår kvelning eller drukning som sannsynlige dødsårsaker. Av dem skal kvelning være mest sannsynlig.

- Vanskelig

Politiet har mottatt en foreløpig konklusjon fra Rettsmedisinsk institutt, som har undersøkt levningene etter Linda.

Professor Torleiv Rognum ved instituttet sier til Dagbladet at han bare kan uttale seg på generelt grunnlag:

- Mange forhold spiller inn med tanke på å finne dødsårsak. Etter 200 år fant forskere ut at levningene av Karl den 12. hadde et kulehull i skallen. I andre saker er det vanskeligere. Spesielt dersom bløtdelene er borte. Skjelett og tenner er de mest bestandige delene. Men ofte sier de lite eller ingenting om dødsårsaken. Dersom det ikke er klare skader på skjelettet, er det svært vanskelig å si noe om dødsårsaken.

Så flere steder

Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen dro i går først til Skaugvollelva nær Inndyr, der Lindas klær ble funnet.

Deretter gikk turen til Storvikskaret, 15 km lenger sør, der levningene av Linda lå.