- Linda Didriksen ble både drept og fraktet naken

Påtalemyndigheten mener Linda Didriksen ble drept uten klær, og deretter fraktet naken til stedet der hun ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tror at kjæresten etterpå fant fram noen klær, som han skjulte og påsto Linda hadde hatt på seg da hun forsvant.

Det er essensen i førstestatsadvokat Geir Fornebos innledningsforedrag i går. Fornebo utelukker ikke at Linda ble tatt av dage mens hun sov og heller ikke at drapet skjedde som følge av parets nattlige krangel.

- Hun ble tatt av dage og fraktet vekk uten klær. Mest sannsynlig ble hun lagt i en stor bag og fraktet til Storvikskaret. Seinere tok tiltalte og kastet klær, tilsvarende de Linda skal ha gått til kiosken med, ved Skaugvollelva nær hjemstedet Inndyr.

Funnstedet etterlater ingen tvil om at Linda ble drept:

- Hovedlevningene, blant dem kraniet, ble funnet tildekket av noe trevirke nær Auselva ved Storvikskaret, 26 km nord for Ørnes. Hun er mest sannsynlig kvalt, mente Fornebo.

Kjæresten ble i går grillet om hockeybagen som han hevdes å ha fraktet liket av Linda i.

I de første avhørene nevnte ikke kjæresten noe om bag og pakking. Seinere sa han at han pakket bagen etter at Linda hadde gått på kiosken. I går forklarte han at han - før Linda gikk på kiosken - fylte bagen med mye tungt, at han derfor rygget bilen helt inntil leiligheten før han bar den ut.

Denne versjonen vil ventelig imøtegå, eventuelt forklare, en seint innkommet vitneforklaring om at han var sett ved bilen på et tidspunkt som passer dårlig med hva han tidligere har forklart.

Tiltalte skal ha hevdet at bagen revnet under flytting, og at han derfor kastet den.

I går understreket han at bagen var én meter lang, og med bredde og dybde på bare 40 x 40 cm.

Stående svarte tiltalte «nei» på spørsmål om han var skyldig i drap. Så satte han seg og søkte blikkene til Lindas gråtkvalte mor og noe mer fattede far. De returnerte ikke blikket.

DREPT: Linda Didriksen.