Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Linda fødte på do

Sykehuset ga Linda Sivertsen (23) beskjed om at hun hadde falske rier og bare måtte ta det med ro. Like etter fødte hun lille Kristine på do.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VERDAL/TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg var ikke mer enn akkurat kommet innenfor dørene da lille Kristine formelig smalt i dogulvet. Det hele gikk utrolig fort, forteller pappa Ronny Prestmo (25) til Trønder-Avisa.

Termin var satt til 13. juli, men noe som liknet rier startet allerede natt til søndag 29. juni. Foreldreparet fra Verdal i Nord-Trøndelag sier til Dagbladet at de trodde det var såkalte kynnere eller falske rier, fordi de kom så ujevnt.

Da riene ikke ga seg, fant Linda Sivertsen det best å ringe Sykehuset Levanger. Der snakket hun med ei jordmor klokka 03.15 natt til tirsdag 1. juli.

- Jeg fikk beskjed om at det helt sikkert var falske rier, forteller Linda Sivertsen.

Smerter

Riene ga seg ikke, og det gjorde heller ikke smertene. Hun satt mye på do, for da hadde hun det minst vondt.

Klokka 07.45 tirsdag morgen var det mellom tre og åtte minutter mellom riene.

- Da ringte jeg sykehuset enda en gang, men fikk ny beskjed om at det var falsk alarm. Jeg skulle bare slappe av og ta en dusj.

Bare tjue minutter seinere - klokka 08.05 - følte hun et veldig sterkt behov for å gå på do. Vel inne i avlukket så hun at det var babyen som var på vei ut.

- Jeg var nok litt omtåket på det tidspunktet, men klarte på et eller annet vis å få tak i telefonen og ringe sykehuset igjen. Så ringte jeg Ronny, som hadde dratt på jobb, sier Linda.

Strengen røk

Pappaen var ikke før kommet innenfor døra før han så det lille barnet falle ned på dogulvet.

- Navlestrengen røk av seg selv, tre centimeter fra kroppen til jenta. Det hele virket utrolig, forteller Ronny Prestmo til Trønder-Avisa.

Han fikk fjernet slimet i munnen til barnet, som like etter skrek og tisset på mammaen sin. Fem minutter seinere kom ambulansen, og kjørte dem i all hast til sykehuset.

- Jeg rakk ikke å bli redd, for alt skjedde så veldig fort. Etterpå var vi bare utrolig glade, sier Linda Sivertsen til Dagbladet.

Hun opplyser at alt står bra til med lille Kristine, som var 46 centimeter lang og veide 2470 gram da hun kom til verden på hjerterommet.

IKKE REDD: - Jeg rakk ikke å bli redd, for alt skjedde så veldig fort, forteller Linda Sivertsen i Verdal i Nord-Trøndelag. Hun fødte lille Kristine på do, med pappa Ronny Prestmo som eneste fødselshjelper.