Linda gravlagt i dag

RØDØY (Dagbladet): I ettermiddag ble den drepte Linda Didriksen gravlagt i Rødøy kirke, i nærvær av 150 av hennes nærmeste venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirken var dekortert med et overveldende antall kranser og hilsener fra Lindas venner og pårørende. Sogneprest Petter Julander forrettet den følelsesladde bergravelsesseremonien.

- Dette er en stund vi ikke skulle hatt. Vi sier farvel til Linda og det er for tidlig, sa Julander. - Hun ble tatt fra oss 1. juni i fjor, men først nå er hun funnet. Og først nå vet vi at hun ble drept.

Julander sa at familien, midt i sorgen, likevel føler en lettelse over å ha fått visshet om hva som skjedde med Linda.

Sognepresten karakteriserte den drepte som en jente som ikke likte mye oppmerksomhet. Den oppmerksomheten som har blitt henne til del det siste året var derfor ikke hennes stil. Han karakteriserte henne videre som en rolig, fornuftig, raus og rettferdig jente, med godt humør.

Fikk vitnemål

Linda Didriksen hadde tre uker igjen av gymnaset da hun forsvant i fjor. Avdelingsleder Ronald Ellingsen ved Meløy videregående skole, avdeling Ørnes, sa at skolen likevel har utferdiget et fullverdig vitnemål til henne. Han forfalte at hun rakk å gjennomføre de obligatoriske eksamenene, med gode karakterer i alle fag.

Salmen «Der hvor roser aldri dør» ble til slutt avsunget, før kisten ble båret ut og den døde stedt til hvile utenfor den vakre trekirken.

<B>GRAVLAGT:</B> 150 mennesker deltok i begravelsen i Rødøy kirke. Fremst bærer Lindas far Guttorm (t.h.) og hennes bror Kenneth (t.v.) kisten ut av kirken.